Οι άνθρωποι που δεν αγαπούν τα βιβλία, απλώς δεν έχουν έρθει ακόμη σε επαφή με το σωστό υλικό.

Για τον καθένα μας υπάρχει μια ιστορία ικανή να μας ταξιδέψει, να μας συγκινήσει, να μας προκαλέσει αγωνία ή να μας διδάξει καινούργια πράγματα για τον κόσμο.

Όλα αυτά τα συναισθήματα χαρίζουμε στους αγαπημένους μας όταν τους προσφέρουμε ένα βιβλίο.

Μια επίσκεψη στα Public είναι αρκετή για να βρούμε όλους τους νέους τίτλους ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων, συλλεκτικές εκδόσεις, παιδικά και coffee table books.

Έτσι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντοπίσουμε το κατάλληλο βιβλίο για κάθε αγαπημένο μας πρόσωπο.

Για τους λάτρεις του μυστηρίου

Το φεστιβάλ του θανάτου

Τρεις νουβέλες και ένα διήγημα του Γιάννη Μαρή, όλα ανέκδοτα έως σήμερα σε βιβλίο, προσφέρουν στον αναγνώστη ένα μικρό πανόραμα Μαρή, με τα θέματα, τους χαρακτήρες και την πλοκή των λαϊκών ιστοριών του. Είναι όλα δημοσιευμένα για πρώτη φορά σε εφημερίδες και περιοδικά μεταξύ του 1960 και του 1962, μιας πολύ παραγωγικής τριετίας του συγγραφέα.

«Το ομώνυμο διήγημα διαδραματίζεται με φόντο το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το Ναύπλιο και το Μπούρτζι. Ο πρωταγωνιστής, alter ego του Μαρή, που έχει «γράψει κάμποσα σενάρια με αξιοθαύμαστη εμπορική επιτυχία» και παρακολουθεί τα γυρίσματα μιας ταινίας για την οποία έχει γράψει το σενάριο, κάνοντας διάλειμμα από τη δημοσιογραφική δουλειά του, εμπλέκεται σε μια ιστορία φόνου, απαγωγών και αναζήτησης κρυμμένου θησαυρού των Εβραίων της Κατοχής στην Ελλάδα, θέμα που συχνά έχει απασχολήσει τον συγγραφέα. Ο Μαρής είναι ίσως ο πρώτος συγγραφέας που πρώιμα ασχολείται με αυτά τα ζητήματα στην Ελλάδα.

Άγρια φύση

Πέντε γυναίκες εγκαταλείπουν την άνεση του κλιματιζόμενου εργασιακού τους περιβάλλοντος, φορτώνονται απρόθυμα τα σακίδιά τους και ξεκινούν να διασχίσουν ένα πάρκο άγριας φύσης στην αυστραλιανή ενδοχώρα.

Στόχος αυτής της πεζοπορίας να ενισχυθούν οι μεταξύ τους συναδελφικοί δεσμοί και η ομαδικότητά τους. Στο τέλος της διαδρομής όμως θα μείνουν μόνο τέσσερις… Και καθεμία έχει μια ελαφρώς διαφορετική ιστορία για το τι ακριβώς τους συνέβη.

Ο ομοσπονδιακός πράκτορας Άρον Φαλκ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την τύχη της αγνοούμενης πεζοπόρου. Καθώς η έρευνά του τον παρασύρει στην καρδιά της οργιώδους βλάστησης, ο Φαλκ ανακαλύπτει πως οι γυναίκες είναι μπλεγμένες μεταξύ τους σ’ ένα κουβάρι από μυστικά, υποψίες και προδοσίες. Θα μπορούσε κάτι απ’ όλα αυτά ωστόσο να οδηγήσει σε φόνο;

Κάρι Μόρα

Χρυσός αξίας είκοσι πέντε εκατομμυρίων δολαρίων από δουλειές των καρτέλ είναι κρυμμένος κάτω από μια παραθαλάσσια έπαυλη στο Μαϊάμι Μπιτς. Αδίστακτοι άνθρωποι τον αναζητούν εδώ και χρόνια. Αρχηγός της αγέλης είναι ο Χανς-Πέτερ Σνάιντερ. Έρμαιο ανείπωτων ορέξεων, βγάζει τα προς το ζην υλοποιώντας τις διεστραμμένες φαντασιώσεις άλλων, πλουσιότερων ανθρώπων.

Η Κάρι Μόρα, η νεαρή επιστάτρια του σπιτιού, έχει αποδράσει από τη βία της πατρίδας της και τώρα μένει στο Μαϊάμι, υπό το επισφαλές Καθεστώς Προσωρινής Προστασίας, εξαρτημένη από τις αγκυλώσεις και τις παραξενιές της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων. Κάνει πολλές δουλειές για να επιβιώσει. Όμορφη και σημαδεμένη από τον πόλεμο, η Κάρι τραβάει άθελά της την προσοχή του Χανς-Πέτερ, που σφίγγει ολοένα περισσότερο τον κλοιό του γύρω από τον κρυμμένο θησαυρό. Αλλά η Κάρι Μόρα διαθέτει εκπληκτικές ικανότητες και η θέλησή της για επιβίωση έχει ήδη δοκιμαστεί στην πράξη.

Τέρατα παραμονεύουν στις ρωγμές ανάμεσα στις επιθυμίες των αντρών και την επιβίωση των γυναικών. Κανένας άλλος συγγραφέας τον τελευταίο αιώνα δεν έχει επινοήσει τέτοια τέρατα με πιο τρομακτική και ευφυή αληθοφάνεια από τον Τόμας Χάρις, τον δημιουργό του «Χάνιμπαλ Λέκτερ» και της «Σιωπής των Αμνών». Το «Κάρι Μόρα», το έκτο μυθιστόρημά του, είναι ο καρπός της πολυαναμενόμενης επιστροφής του Αμερικανού αριστοτέχνη της πένας.

Για τους εραστές της λογοτεχνίας

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες

Για χρόνια, οι φήμες για την Πιτσιρίκα του Βάλτου έδιναν κι έπαιρναν στο Μπάρκλι Κόουβ, ένα ήσυχο ψαροχώρι της Βόρειας Καρολίνας. Ο θάνατος του νεαρού Τσέις Άντριους τις έκανε να φουντώσουν ακόμη περισσότερο. Ποιος θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει, αν όχι εκείνο το αγριοκόριτσο που ζούσε μονάχο του στα βάθη του βάλτου;

Αλλά την Κάια δεν την είχαν καταλάβει. Ευαίσθητη και έξυπνη, είχε καταφέρει να επιβιώσει ολομόναχη, εγκαταλελειμμένη απ’ τους ανθρώπους, παρέα με τους γλάρους και μ’ όσα της δίδαξε η άμμος κι η αρμύρα. Όταν δύο νεαροί απ’ το χωριό γοητεύονται απ’ την άγρια ομορφιά της, η Κάια ανοίγεται σε μια καινούργια ζωή. Αλλά τότε συμβαίνει το αδιανόητο.

Μια ωδή στον φυσικό κόσμο και μια σπαρακτική ιστορία ενηλικίωσης, που μας υπενθυμίζει πώς τα παιδικά μας χρόνια μάς καθορίζουν για πάντα και ότι η ανθρώπινη φύση κουβαλά αρχέγονα, βίαια μυστικά, απ’ τα οποία κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει.

Νούμερο #1 Best Seller των New York Times, για περισσότερες εβδομάδες από κάθε άλλο βιβλίο τα τελευταία δέκα χρόνια.

Zero K

Γεννιόμαστε χωρίς να το θέλουμε. Θα πρέπει και να πεθάνουμε χωρίς να το θέλουμε; Δεν είναι απόδειξη του ανθρώπινου μεγαλείου η άρνηση να δεχτούμε τη μοίρα που μας ορίστηκε;

Ο Ρος Λόκχαρτ είναι ένας εξηντάρης αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος. Όταν η δεύτερη γυναίκα του, η χαρισματική αρχαιολόγος Άρτις Μαρτινό, αρχίζει να φθίνει από ανίατη ασθένεια, αποφασίζει να επενδύσει στην επιστήμη αιχμής που υπόσχεται την ανάσχεση του θανάτου και την παράταση της ζωής. Ο Τζέφρι, ο γιος του από τον πρώτο του γάμο, θα τους συναντήσει σε μυστικές εγκαταστάσεις στα βάθη της Ασίας για μια σύντομη επίσκεψη κι έναν αβέβαιο αποχαιρετισμό.

Παράξενες γλώσσες, πανάρχαιες θρησκείες και σύγχρονες ανακαλύψεις, η τέχνη της περφόρμανς και ο κινηματογράφος, οικολογικές απειλές, η φρίκη της τρομοκρατίας και τα δεινά της ανθρωπότητας στη διάρκεια της ιστορίας της εμπνέουν μια καθηλωτική αφήγηση, που κινείται από τη βουερή Νέα Υόρκη ως τις σιωπηλές ερήμους της Ασίας και την Ουκρανία των πρόσφατων ταραχών. Όλα αυτά με φόντο τη σπάνια σχέση αφοσίωσης ενός άντρα προς μια γυναίκα και τη δύσκολη σχέση ενός γιου με τον πατέρα του.

Στο συγκλονιστικότερο μυθιστόρημά του μετά τον μνημειώδη Υπόγειο κόσμο, ο Ντον Ντελίλλο, o συγγραφέας που έχει χαρακτηριστεί μεταμοντέρνος προφήτης, αντιστρέφει το αρχέγονο ερώτημα αν υπάρχει ζωή μετά θάνατον και αναρωτιέται αν στην εποχή των ασύλληπτων επιστημονικών επιτευγμάτων υπάρχει θάνατος μετά τη ζωή.

Nothing more – Τίποτα περισσότερο

Οι ουρανοξύστες και οι φρενήρεις ρυθμοί της Νέας Υόρκης δεν έχουν καμία σχέση με το μέρος όπου μεγάλωσε ο Λάντον Γκίμπσον, γι’ αυτό και η μετάβαση στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης είναι δύσκολη. Όμως αρχίζει να εγκλιματίζεται, έχει βρει μια δουλειά, η οποία καλύπτει κάποια από τα έξοδά του, απολαμβάνει τη φοίτηση στη σχολή του και μόνο μερικές φορές έχει συναντήσει τυχαία την πρώην του, την Ντακότα. Ξέρετε, εκείνη που για χάρη της επέλεξε το NYU…

πριν τον παρατήσει. Για καλή του τύχη, η καλύτερή του φίλη, η Τέσα, μοιράζεται μαζί του ένα μικρό διαμέρισμα στο Μπρούκλιν. Κι επειδή και η δική της σχέση με τον πρώην της είχε σκαμπανεβάσματα, γίνεται καλή ακροάτρια όταν ο Λάντον βρίσκεται μπερδεμένος σε ένα είδος ερωτικού τριγώνου – ή μήπως γόρδιου δεσμού;

Όπως κι αν την περιγράψει κανείς, η κατάσταση είναι ένα χάος. Ένα συναρπαστικό χάος. Ίσως μάλιστα ένα εθιστικό χάος, ανάμεσα σε όμορφα κορίτσια.

Για τους ρεαλιστές

Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα

Υπάρχει Θεός; Πώς ξεκίνησαν όλα; Μπορούµε να προβλέψουµε το µέλλον; Υπάρχει άλλη νοήµων ζωή στο σύµπαν; Τι υπάρχει µέσα σε µια µαύρη τρύπα; Πώς µπορούµε να διαµορφώσουµε το µέλλον; Θα µας ξεπεράσει η τεχνητή νοηµοσύνη; Έχει νόηµα να αποικίσουµε το Διάστηµα;

Είναι δυνατά τα ταξίδια στον χρόνο; Θα επιβιώσουµε πάνω στη Γη;

Στο βιβλίο αυτό, το τελευταίο του, ο Στίβεν Χόκιγνκ, ο µεγάλος αστροφυσικός και συγγραφέας του Χρονικού του Χρόνου µοιράζεται µαζί µας τις τελευταίες του σκέψεις πάνω στα µεγαλύτερα ερωτήµατα µε τα οποία είναι αντιµέτωπη η ανθρωπότητα.

Το μεγάλο φακέλωμα

Το 2013 ο εικοσιεννιάχρονος Έντουαρντ Σνόουντεν έκανε ολόκληρο τον κόσμο να παγώσει όταν αποκάλυψε τις διαδικασίες που ακολουθούσε η αμερικανική κυβέρνηση για να υποκλέπτει και να συγκεντρώνει ακόμη και το παραμικρό τηλεφώνημα, sms και e-mail. Είχε δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου σύστημα μαζικής επιτήρησης που μπορούσε να εισχωρήσει στην ιδιωτική ζωή οποιουδήποτε στη Γη.

Το 2019 ο Σνόουντεν αποκαλύπτει για πρώτη φορά πώς βοήθησε να φτιαχτεί το σύστημα και τι τον οδήγησε τελικά στο να το αποκαλύψει στο παγκόσμιο κοινό. Μέσω αυτής της αποκάλυψης επιδιώκει να ενημερώσει τον κόσμο για τις πληροφορίες που μοιράζεται εν αγνοία του κάθε φορά που μπαίνει στο διαδίκτυο ή μέσω του τηλεφώνου του, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται αυτά τα δεδομένα.

Από τα βουκολικά προάστια της παιδικής του ηλικίας μέχρι τα κέντρα επιχειρήσεων της CIA και της NSA της ενήλικης ζωής του, το βιβλίο αυτό είναι η συναρπαστική αφήγηση ενός ευφυούς νεαρού άνδρα που μεγάλωσε μέσα στο διαδίκτυο: ενός άνδρα που έγινε κατάσκοπος, πληροφοριοδότης και, εξόριστος πλέον, η συνείδηση του Ίντερνετ. Γραμμένο με πάθος, χάρη και αδιαμφισβήτητη ειλικρίνεια, το ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ είναι μια καίριας σημασίας μαρτυρία για την ψηφιακή εποχή μας, προορισμένη να γίνει κλασική.

Για τους μικρούς μας φίλους

Ο χιονάνθρωπος

Όταν ο μικρός Τζέιμς ξυπνάει ένα πρωί του Δεκέμβρη και βλέπει το χιόνι να πέφτει, πετάγεται έξω κι αρχίζει να φτιάχνει έναν χιονάνθρωπο. Με μάτια από κάρβουνα, ένα παλιό πράσινο καπέλο, κασκόλ, κι ένα μανταρίνι για μύτη, ο χιονάνθρωπός του είναι τέλειος! Με το ζόρι τον εγκαταλείπει το βράδυ για να πάει για ύπνο. Αλλά στη μέση της νύχτας, ο Τζέιμς ξυπνάει και γλιστράει έξω – και προς μεγάλη του έκπληξη, ο χιονάνθρωπος έχει ζωντανέψει…

Η κλασική ιστορία του Ρέιµοντ Μπριγκς µαγεύει τους µικρούς αναγνώστες εδώ και 40 χρόνια.

Ξεκινώντας ως εικονογραφηµένο βιβλίο χωρίς λόγια, µεταφέρθηκε στον κινηµατογράφο και στο θέατρο αποσπώντας πολλά βραβεία. Σε αυτή τη µοναδική έκδοση, ο Μάικλ Μορπούργκο την αναπλάθει προσθέτοντας κείµενο και µοιράζεται εκ νέου τη µαγεία της µε την επόµενη γενιά.

Φρικαντέλα: Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα

Η µάγισσα Φρικαντέλα µισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Δε χορεύει καλαµατιανό. Χορεύει µόνο κακαµατιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαµαράκια. Τρώει µόνο κακαµαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, µόνο πορτοκακάδα. Αλλά, πάνω απ’ όλα, µισεί τα κάλαντα. Όταν, λοιπόν, παραµονές πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών, τους κλέβει τις φωνές τους και τις φυλακίζει σε µπαλόνια. Η απολαυστική περιπέτεια συνεχίζεται στους χιο­νισµένους δρόµους της πόλης και στο κάστρο της µάγισσας, στα µαγικά δωµάτια του οποίου, τα παιδιά µε επικεφαλής τον τετραπέρατο Σεβαστια­νό Μπισµπικούκη αναζητούν τα µπαλόνια µε τις κλεµµένες φωνές τους.

Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα παράρτημα με τα κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ο πλανήτης των χριστουγεννιάτικων δέντρων

Σε αυτές τις γιορτές, τα παιδιά σας θα ταξιδέψουν στο… διάστημα με αυτό το βιβλίο του Τζάννι Ροντάρι. Με ξεναγούς τον Μάρκο και τον Μάρκους θα γνωρίσουν τον πλανήτη όπου κάθε μέρα είναι Χριστούγεννα! Μπορείτε να φανταστείτε ένα πιο ονειρικό μέρος που θα εξάψει την παιδική φαντασία; Στον πλανήτη των χριστουγεννιάτικων δέντρων θα ζήσουν απίθανες περιπέτειες και ιστορίες γεμάτες φαντασία, λογοπαίγνια, αγωνία και μυστήριο.

Πρόκειται για ένα πανέξυπνο και ιδιαίτερα τρυφερό βιβλίο του Ροντάρι. Και αν σας κάνουν εντύπωση τα παρόμοια ονόματα των πρωταγωνιστών, έχετε υπόψη σας ότι ο συγγραφέας αγαπά τα παιχνίδια με τις λέξεις.