Την άποψη ότι το άσυλο θα έπρεπε να ενισχυθεί αντί να καταργηθεί, και πως τα ΜΑΤ δεν θα έπρεπε να μπαίνουν στα πανεπιστήμια εξέφρασε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 μίλησε για τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε Εξάρχεια και ΑΣΟΕΕ, εκφράζοντας την άποψη ότι θα δημιουργήσουν κοινωνικές ταραχές.

«Ήταν λάθος η επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ» είπε χαρακτηρίζοντας «τρομοκρατία» τον τρόπο που φέρεται η Ελληνική Αστυνομία, και πρότεινε να νομοθετηθεί υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας στα πανεπιστήμια την οποία θα αναλάβει να ελέγχει και ο πρύτανης, ως αρμόδιος για τη διοίκηση του πανεπιστημίου.

Όσον αφορά στις αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, ο κ. Βαρουφάκης τις χαρακτήρισε εντελώς ανόητες, καθώς «δεν παρέχουν καμία βελτίωση στο πρόβλημα της περιοχής που κατά κύριο λόγο είναι τα ναρκωτικά. Αντίθετα ως λύση προτείνει την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας».

Σχετικά με την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως είναι ο τελευταίος που έχει το δικαίωμα να βρίσκεται στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι το 2012 ως υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης προέβη στη μεγαλύτερη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με το διασυρμό των οροθετικών γυναικών και θα έπρεπε να διώκεται.