Με «λίφτινγκ» στον εξωδικαστικό μηχανισμό με νομοθετική πρόβλεψη που θα συγκεκριμενοποιεί το ύψος «κουρέματος» οφειλών και τα κριτήρια που θα το καθορίζουν, θα προχωρήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προωθεί αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων.
Αρχές Σεπτεμβρίου, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα επεξεργαστούν ένα βελτιωμένο σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, το οποίο θα παρουσιάσουν στους θεσμούς που θα βρεθούν στην Αθήνα στα μέσα έως τέλη Σεπτεμβρίου.
Στόχος είναι στο τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου να ψηφιστεί ο νέος νόμος.
Πηγή: onetv.gr
Σχόλια
Τελευταία Νέα
- Οι 11 δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το 2026: Τι προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης από τη Θεσσαλονίκη
- Ο Τραμπ εντείνει την πίεση στην Τεχεράνη: Ανακοίνωσε νέους δασμούς για όποια χώρα συναλλάσσεται με το Ιράν
- Επιμένει το πολικό ψύχος: Νέες χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες υπό το μηδέν – Πού χρειάζονται αλυσίδες
