Μπορεί όλο τον χρόνο τα επείγοντα… της εργασιακής και οικογενειακής καθημερινότητας, η ρουτίνα και το άγχος να σας αποξενώνουν όμως το καλοκαίρι είναι μια καλή περίοδος για να πάρετε λίγο χρόνο με τον σύντροφό σας και… να ξανανάψετε την ερωτική φλόγα που σας πρωτοέφερε κοντά!

Ακόμα και αν οι διακοπές αργούν υπάρχουν μικρά πραγματάκια που θα λειτουργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και θα σας  κάνουν να προετοιμάσετε το έδαφος για την απόδραση που έρχεται, αυξάνοντας την προσμονή για τις ημέρες ανεμελιάς που καταφθάνουν!

Για αρχή φροντίστε να σταματήστε τη γκρίνια για τον χρόνο που λείπει ταξίδι για δουλειές (λες και τρέχει για κάποιον ξένο), το ότι δεν προλαβαίνει να δει τα παιδιά κ.ο.κ., δώστε προτεραιότητα στη σχέση σας και απολαύστε τον χρόνο και τις στιγμές που μοιράζεστε, δείχνοντας στον σύντροφό σας ότι παραμένει σημαντικό το χαμόγελό του για εσάς.

Παράλληλα χαλαρώστε και γίνετε πιο τρυφερή κι εκδηλωτική. Μια όμορφη καλημέρα ή μια τρυφερή καληνύχτα, ένα χάδι, ακόμα και ένα μήνυμα  ή ένα τηλεφώνημα για να ακούσετε τον σύντροφό σας όσο βρίσκεται στη δουλειά, όπως στα πρώτα ραντεβού, κάτι τέλος πάντων που σπάει την μονοτονία και φανερώνει την αγάπη που καμία φορά θεωρούμε αυτονόητη, δημιουργούν κλίμα.

Μην διστάσετε να πείτε ξανά το σε θέλω και να του θυμίσετε τους λόγους που είστε μαζί. Μια μικρή υπενθύμιση που βρίσκει ανταπόκριση σε γεμίζει σιγουριά για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου και για αυτό που έχετε χτίσει!

Ακόμη κι αν το σεξ έγινε συνήθεια εφόσον είναι εκεί για εσάς αξίζει τώρα που γνωρίζεστε τόσο καλά και ξέρετε τι ευχαριστεί τον καθένα σας μπορείτε να πειραματιστείτε και να νιώσετε ξανά φοιτητές.

Έτσι η αλλιώς μην ξεχνάτε να περιποιείστε τον εαυτό σας. Το να αναγνωρίσετε στον καθρέφτη σας την γυναίκα που ήσασταν στις αρχές της σχέσης σας, τη γυναίκα που φρόντιζε πρόσωπο, σώμα και εμφάνιση, που επιδίωκε να είναι θελκτική θα σας δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σε εκείνον την διάθεση να ξαναγίνει… κυνηγός!

Βρείτε λίγο χρόνο για να κάνετε κάτι που θα σας αναζωογονήσει π.χ. μια περιποίηση, μασάζ, ψώνια, και θα διαπιστώσετε ότι θα γίνετε πιο χαλαρή και στη σχέση σας. Δώστε στον σύντροφό σας την ελευθερία να βγει κι εκείνος ένα βράδυ με τους κολλητούς του. Μην πνίγεστε στη σχέση σας. Η απόσταση κάνει συχνά την καρδιά να φτερουγίσει εκ νέου..

Να θυμάστε ότι έχετε κοινές αναμνήσεις ευτυχισμένης ζωής για να είστε μαζί στην πορεία των ετών. Κι όσο κι αν η καθημερινότητα και η ρουτίνα βαλτώνει μια σχέση, το κύριο για την καλή λειτουργία μιας σχέσης και μιας οικογένειας είναι όχι να βλέπετε με τα ίδια μάτια το μέλλον, αλλά να έχετε προσανατολισμένο το βλέμμα στο ίδιο σημείο.