Μια συνταγή για δροσερή και πεντανόστιμη πατατοσαλάτα, που την τρως κατευθείαν μέσα από το τάπερ, απολαμβάνοντας τη γεύση της πατάτας, που ταιριάζει ιδανικά με την μαγιονέζα, αλλά και με το φρέσκο κρεμμυδάκι, την πιπεριά Φλωρίνης, τα τραγανά ραπανάκια, την κάπαρη και το αγγουράκι τουρσί.

 

Υλικά

5 πατάτες

αλάτι

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

3-4 ραπανάκια σε λεπτές φέτες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το dressing

5 κουταλιές σούπας μαγιονέζα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μηλόξυδο

2 αγγουράκια τουρσί

1 κ.σ. κάπαρη

1 σκελίδα σκόρδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις καλοπλυμένες με την φλούδα πατάτες σε κατσαρόλα, καλύπτουμε με κρύο νερό, το αλατίζουμε και το βάζουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν, για περίπου 20 λεπτά, αλλά να μην διαλυθούν. Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις ξεπλένουμε με κρύο νερό βρύσης για να σταματήσουμε τον βρασμό. Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε μπολ μαζί με τα ψιλοκομένα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά Φλωρίνης, τα ραπανάκια και τον μαϊντανό. Ετοιμάζουμε το dressing. Σε μούλτι βάζουμε, το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, τα αγγουράκια τουρσί, την κάπαρη, το σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πολτοποιούμε καλά και περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε το μείγμα του dressing χτυπώντας στο μούλτι το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το σκόρδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και να προσθέσουμε τα ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί και μετά την κάπαρη ανακατεύοντας απαλά. Σερβίρουμε αμέσως ή αφήσουμε την πατατοσαλάτα μας στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Είνι το ίδιο δροσερή και νόστιμη.