Το τραγούδι του «Ανίτα» ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του 1970, ενώ το 2004 στέφθηκε «Βασιλιάς της Ζούγκλας» αφού κέρδισε στη γερμανική εκδοχή του ριάλιτι παιχνιδιού “I’m a celebrity … Get me out of here”: Ο Κώστας Κορδάλης πέθανε στις 2 Ιουλίου σε ηλικία 75 ετών.

O Κορδάλης γεννήθηκε στην Ελάτεια της Φθιώτιδας και το 1963 σε ηλικία 16 μετακόμισε στη Φρανκφούρτη, όπου αφού αποφοίτησε από το λύκειο παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας και γερμανικής φιλολογίας.

Ο Κώστας Κορδάλης έκανε καριέρα στη Γερμανία, όπου πολλοί τον θεωρούσαν τον πιο αγαπητό Έλληνα της χώρας. Τη δεκαετία του 1970 πολλά τραγούδια του βρέθηκαν στο top 20 στη Γερμανία, όμως η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1976 με το τραγούδι «Ανίτα», το οποίο βρέθηκε στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων τραγουδιών στη Γερμανία και την Ελβετία.

Όμως είχε και ένα ακόμη ταλέντο: το σκι, καθώς στέφθηκε δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας. Το 1985 συμμετείχε στο πρωτάθλημα Nordic Ski Championships στο Ζέφελντ του Τιρόλου εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο γιος του Λουκάς Κορδάλης, ο πατέρας του πέθανε στο σπίτι του στη Μαγιόρκα την Τρίτη το βράδυ.

«Είμαστε θλιμμένοι για την απώλεια», δήλωσε ο Λουκάς Κορδάλης στην Express. «Ο πατέρας μου ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, πάντα αφοσιωμένος στους άλλους, ήθελε να κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους και το έκανε. Θα λείψει σε όλους μας».