Αν τώρα που έχει ανέβει η θερμοκρασία θέλετε κάτι γλυκό, που δεν είναι παγωτό, η τάρτα φράουλα με φύλλο σφολιάτας αποτελεί ιδανική λύση, καθώς ετοιμάζεται γρήγορα, είναι εύκολη στην παρασκευή και θα καλύψει την ανάγκη σας για γλυκό.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

1½ φλιτζάνι του τσαγιού φράουλες

2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη

σαντιγί για γαρνίρισμα έτοιμη (ή θα φτιάξετε με 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος, το 1 κ. γλ. ζάχαρη  και 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας που θα τα χτυπήσετε)

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κόψτε τις φράουλες σε φέτες και απλώστε τη σφολιάτα στο ταψί, το οποίο προηγουμένως θα έχετε αλείψει με λίγο λάδι. Απλώστε τις φράουλες πάνω στη σφολιάτα, φροντίζοντας να αφήσετε ένα περιθώριο γύρω γύρω ακάλυπτο. Πασπαλίστε με το 1 κουταλάκι ζάχαρη. Ψήστε την τάρτα στους 200 ° C για 15-20 λεπτά περίπου. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη και τη βανίλια, ώσπου να γίνει σαντιγί. Αφού ψηθεί η τάρτα πασπαλίστε  με τη ζάχαρη άχνη, όσο ακόμα είναι ζεστή και στολίστε με την σαντιγί.