Τους βασικούς άξονες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζει σε ειδική εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας που περιγράφεται σε φυλλάδιο 18 σελίδων έχει ως τίτλο το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα «Ισχυρή Ανάπτυξη, Αυτοδύναμη Ελλάδα, Ενωμένοι μπορούμε».

«Μειώνουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Δεν είναι δυνατόν η φορολογική επιβάρυνση για πολλούς συμπολίτες μας να αγγίζει τα όρια της εξόντωσης. Η δικαιότερη φορολογία απελευθερώνει την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε: «Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τα γραφειοκρατικά εμπόδια». Δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα ακυρώσει την καταστροφική πολιτική των υπερπλεονασμάτων. Είπε επίσης ότι η ΝΔ είναι «το κόμμα της μεσαίας τάξης και θα τη στηρίξουμε και θα την εκφράσουμε πολιτικά».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο εργαζομένων, κράτους και επιχειρήσεων, ενώ σημείωσε ότι η στήριξη των νέων οικογενειών αποτελεί για τον ίδιο «απόλυτη προτεραιότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε:

–  Την αναστολή για 3 χρόνια του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες [ακινήτων] και του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα

– Την αύξηση του ορίου αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί

– Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα

– Πρόγραμμα απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων για 50.000 μακροχρόνια ανέργους, ώστε να επανενταχτούν.

– Μέτρα για τα ΑμεΑ όπως η θεσμοθέτηση ειδικότητας του προσωπικού βοηθού και η ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης.

– Την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου
– Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους
«Να μην μείνει κανένας πολίτης αβοήθητος όταν το έχει ανάγκη. Δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς κοινωνική συνοχή, ούτε κοινωνική συνοχή χωρίς αλληλεγγύη
Η καλύτερη πολιτική κατά της φτώχειας δεν είναι τα επιδόματα, είναι οι νέες θέσεις εργασίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Η ΝΔ στηρίζει τη μεσαία τάξη, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα τηρήσει την πολιτική κατάργησης των υπερπλεονασμάτων που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να μοιράζει μετά επιδόματα.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι θα αποκτήσει ξανά αξία η ακίνητη περιουσία και ανακοίνωσε μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% στη διετία, έκπτωση για ενεργειακή αναβάθμιση και συμψηφισμό με τιμολόγια στην εφορία. Όπως είπε, αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα και ο φόρος υπεραξίας στη μεταβίαση ακινήτων.