Για ακόμη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να μιλήσει ξεκάθαρα για όσα συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη και για το ποιος είναι τελικά αυτός ο περιβόητος Ρασπούτιν που κινεί τα νήματα. Ερωτηθείς στη συνέντευξη στο Open ποιο είναι τελικά αυτό το σκοτεινό πρόσωπο δεν είπε ούτε λέξη αναμασώντας ξανά τα περί σκανδάλου στη Novartis.

Εκεί που μας χρωστάγανε, θέλουν να μας πάρουν και το βόδι.

Είναι ευθύνη και Δικαιοσύνης και Πολιτείας να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Είναι προκλητικό να μιλά ο κ. Μητσοτάκης για σκευωρία, τη στιγμή που το θέμα ανέκυψε από έρευνα του FBI, τη στιγμή που υπάρχουν καταθέσεις ότι υπήρξε συναλλαγή και το ότι η Novartis διατηρούσε ψηλά τις τιμές, σε αντίθεση με τις άλλες φαρμακευτικές. Το θέμα διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Υπάρχει τακτική εκφοβισμού και παρέμβασης στη Δικαιοσύνη.

Έχουμε μηνύσεις, βγαίνει ο πρώην πρωθυπουργός και μηνύει εισαγγελείς. Να τα κρίνει ο λαός… Δεν παρεμβαίνω στη Δικαιοσύνη. Αυτή η χώρα δεν εξώκειλε έτσι. Βρήκαμε στα συρτάρια του δημοσίου το rebate που δεν εισέπραττε η χώρα από τις φαρμακευτικές. 240 εκατ. ευρώ. Δεν πήγε κατά λάθος η χώρα στα βράχια.

Είχαμε πάρτι. Σε προμήθειες δημοσίου, φάρμακο, εξοπλιστικά. Ενώ έγινε το PSI, το κούρεμα, που στοίχισε σε όλους, η Novartis είχε εσωτερική πληροφόρηση. Από πού τα είχε αυτά; Είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. Όχι να μας μιλάνε και για σκευωρία».

Κουβέντα φυσικά για τις δηλώσεις περί του μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Ούτε λέξη για τη διαπόμπευση 10 πολιτικών προσώπων, όλως τυχαίως αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Εξευτελίστηκαν άνθρωποι και στη Βουλή, αθωώθηκαν αλλά ο κ. Τσίπρας δεν έχει βρει το σθένος να τους ζητήσει συγγνώμη.

Ούτε κουβέντα φυσικά για το γεγονός ότι αυτοί οι κουκουλοφόροι μάρτυρες που επικαλείται έχουν καταστεί παντελώς αναξιόπιστοι. Και φυσικά δεν έχει βρεθεί ούτε ένα στοιχείο εναντίον πολιτικών προσώπων για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.