Σε ηλικία 26 ετών ο Τζιάνι Βερσάτσε αγοράζει ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τη Μέκκα της μόδας, το Μιλάνο, κλείνει την πόρτα στην αρχιτεκτονική που πρόσκαιρα τον είχε κερδίσει και ανοίγει εκείνη μιας επιτυχημένης καριέρας στο prêt-à-porter.

Το 1978 ο δαιμόνιος Τζιάνι υπογράφει και παρουσιάζει την πρώτη του προσωπική κολεξιόν, που σηματοδότησε τη γέννηση του Versace. Ενός οίκου μόδας που εξελίχθηκε σε οικογενειακή υπόθεση, καθώς στο πλάι του Τζιάνι εργάζονταν τόσο ο αδελφός του Σάντο (ως πρόεδρος της εταιρείας) όσο και η αδελφή του Ντονατέλα (ως αντιπρόεδρος).

Το ίδιο έτος ανοίγει τις πόρτες της και η πρώτη μπουτίκ της Versace στη Via della Spiga, στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας. Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, στις 15 Ιουλίου 1997, το νήμα της πολλά υποσχόμενης ζωής του από δύο πυροβολισμούς έξω από την έπαυλή του , γνωστή και ως Casa Casuarina, στο South Beach του Μαϊάμι.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Ζάχος Μουλίνος καταγράφει το χρονικό της θριαμβευτικής ανόδου του «πατέρα των σούπερ μόντελς», τη σκοτεινή υπόθεση της δολοφονίας του, καθώς και το νέο κεφάλαιο στην πορεία του οίκου Versace, που εξακολουθεί να απασχολεί το διεθνές fashion crowd.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής», εκτάκτως το Σάββατο