Η ψήφος στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης είπε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε μια προσπάθεια να προκαλέσει φόβο, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το νέο δίλημμα των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, κινδυνολογώντας ότι «το παλιό κατεστημένο» θέτει ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων και προειδοποιώντας ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές, υπάρχει κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε στις πολιτικές των μνημονίων, ξεχνώντας ότι ο ίδιος εφάρμοσε την σκληρότερη λιτότητα.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη όπως είπε τόσο στο παλαιό πολιτικό κατεστημένο όσο και ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιο μας να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιο μας.

Σήμερα έφθασαν στο σημείο -συνέχισε, στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός – να θέσουν θέμα απόλυσης συμβασιούχων του Δημοσίου. Είχαν να θέσουν τέτοιο θέμα από το 2014, με υπουργό, τότε, Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον Κυρ. Μητσοτάκη. Πριν δηλαδή  όπως είπε αναλάβει κυβέρνηση ο  ΣΥΡΙΖΑ  και ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία απόλυση στον δημόσιο τομέα.

Όμως, επέμεινε ο κ. Τσίπρας, ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια: η όρεξη άνοιξε, από τότε που ο κ. Μητσοτάκης έθεσε θέμα αναλογίας 1:5 (προσλήψεις προς αποχωρήσεις στο Δημόσιο), ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως είπε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, είχε πετύχει το 1:1.

Είναι λογικό να θέτουν ξανά πολιτικές λιτότητας και  απολύσεις, είπε και πρόσθεσε ότι μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου πρέπει  οι πολίτες να συγκρίνουν προγράμματα,  να έχουν πλήρη επίγνωση ότι η χώρα κατάφερε να βγεi από τα μνημόνια

Αυτό όμως δεν σημαίνει -συνέχισε- ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε πάλι στις μαύρες μέρες του 2012, του 2013, του 2014, στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/2143646109254854/