Ένα πεντανόστιμο πιάτο, οι γαρίδες σαγανάκι με φέτα τρώγονται και σαν μεζές συνοδεία ούζου, τσίπουρου ή όποιου άλλου αλκοόλ επιθυμείτε, και  το απολαμβάνουν όλοι.

Υλικά

75 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη από τους σπόρους και κομμένη σε κυβάκια
700 γραμμάρια ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1 μεγάλη πρέζα ζάχαρη
1/2 κουταλιά γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
450 γρ. μεγάλες γαρίδες που θα τις έχετε καθαρίσει (αφήνοντας όμως τις ουρές) και θα τις έχετε ξεπαγώσει αν είναι κατεψυγμένες
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 γρ. τυρί φέτα κομμένο σε κύβους
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κάψτε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε την ψιλοκομμένη πιπεριά και συνεχίσετε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά. Ρίξτε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Βράστε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Ρίξτε στη σάλτσα τις γαρίδες και το μαϊντανό και μετά ρίξτε όλο το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος για το φούρνο. Ρίξτε από πάνω το τυρί και ψήστε για 30 λεπτά. Σερβίρονται ζεστές και συνοδεύονται με πράσινη σαλάτα.