Τα σχολεία έκλεισαν κι έχεις σχεδιάσει να ταξιδέψεις με τα παιδιά σου για το Πάσχα στη γενέτειρά σου, που απέχει αρκετά χιλιόμετρα. Τι μπορείς να κάνεις ώστε να έχετε ένα ευχάριστο ταξίδι, χωρίς νεύρα και ταλαιπωρία;

Καταρχάς παρόλο που φεύγεις αρκετά νωρίτερα και δεν θα πέσεις στη μαζική έξοδο οργανώσου όσο καλύτερα μπορείς σε σχέση με τις ανάγκες των παιδιών, εξοπλίσου με υπομονή και υιοθέτησε στρατηγικές για την αποφυγή εκπλήξεων στο ταξίδι σας.

Αναμφισβήτητα, απαράβατο κανόνα αποτελεί η χρήση ζώνης ασφαλείας από τα παιδιά σου, που θα κάθονται πίσω, σε κατάλληλο για την ηλικία και το μέγεθός του παιδικό κάθισμα το πιο μικρό κι επίσης φορώντας ζώνη το λίγο μεγαλύτερο.

Εννοείται πως θα ασφαλίσεις με την εκκίνηση όλες τις πόρτες του οχήματος και θα σταθμεύεις μόνο σε ασφαλές μέρος.

Φρόντισε να είσαι ξεκούραστη, ήρεμη και χαλαρή, πριν ξεκινήσετε. Μην βιάζεσαι στον δρόμο, απόφυγε τις αντικανονικές προσπεράσεις, τήρησε τα όρια ταχύτητας και χρησιμοποίησε το κινητό μόνο στις στάσεις που έχεις προνοήσεις να κάνετε ώστε να ξεκουραστείτε αμφότεροι.

Για να υπάρχει ηρεμία στο ταξίδι βεβαιώσου  ότι τα παιδιά στο αυτοκίνητο έχουν ασφαλή παιχνίδια για να απασχολούνται. Μπορείς να τους κάνεις και τον ξεναγό σε σχέση με ότι βλέπουν.  Εννοείται πως θα τους μιλάς, θα ακούσετε μουσική ή και θα τραγουδήσετε. Επίσης έχε το νου σου μην τυχόν κάποιο ζαλιστεί προνοώντας με την κατάλληλη τροφή σχετικά.

Επίσης, λάβε υπόψιν τον καιρό και προετοιμάσου για κάθε ενδεχόμενο!

Στον προορισμό σας δώσε  επίσης προσοχή στην επαφή των παιδιών με το άγνωστο γι’ αυτά περιβάλλον της εξοχής.

Την Κυριακή του Πάσχα φρόντισε ώστε τα παιδιά να απολαύσουν από απόσταση τα ψησίματα, δεδομένου ότι τα αναμμένα κάρβουνα και τα πυρωμένα σίδερα εγκυμονούν κινδύνουν εγκαυμάτων. Καλές γιορτές!