Ένα πανεύκολο στην παρασκευή και πεντανόστιμο πιάτο, που θα απολαύσουν και την Σαρακοστή μικροί και μεγάλοι, είναι οι ταλιατέλες με γαρίδες.

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες

1 κιλό γαρίδες Νο3

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

150 ml ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας και τον βαθμό της αρεσκείας σας στο al dente των ζυμαρικών. Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες αφαιρώντας το έντερο, ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο και τις γαρίδες. Σοτάρουμε μέχρι να ψηθούν καλά. Όταν οι ταλιατέλες είναι έτοιμες, τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις στραγγίζουμε. Ρίχνουμε τις ταλιατέλες μέσα στο τηγάνι με τις γαρίδες, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.