Δύο Ολλανδοί καλλιτέχνες, οι Jan Is De Man και Deef Feed, κατάφεραν να πείσουν τον ιδιοκτήτη ενός τριώροφου στην Ουτρέχτη να τους παραχωρήσει μια όψη του ακινήτου του ως καμβά για να δημιουργήσουν ένα πελώριο graffiti.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες δρόμου είχαν την ιδέα να μετατρέψουν το οίκημα σε μια γιγαντιαία βιβλιοθήκη. Επέλεξαν κάποια από τα αγαπημένα τους βιβλία, φιλοτέχνησαν και κάποιους τίτλους με το δικό τους όνομα, αλλά ζήτησαν και από τους κατοίκους του τριώροφου να διαλέξουν ένα δικό τους αγαπημένο, ώστε να το «βάλουν» και αυτό σε ένα ράφι.

Όπως ανέφερε στο λογαριασμό του στο Instagram ο Jan Is De Man, οι καλλιτέχνες ζήτησαν από τους κατοίκους της γειτονιάς να παραδώσουν το πιο πολύτιμο βιβλίο τους, ώστε να μπορέσουν να το ενσωματώσουν σε αυτήν την «διαδραστική» τοιχογραφία, ενώ ανέφερε πως ειδικά σε μια πολυπολιτισμική γειτονιά όπως εκείνη είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τόσες εθνικότητες και διαφορετικά γούστα να στέκονται ήσυχα σε ένα «ράφι».

Τα ράφια της βιβλιοθήκης αυτής,όπως αναφέρει το ΑΠΕ κοσμούν βιβλία στα αραβικά, γερμανικά, πολωνικά, αγγλικά, γαλλικά, ολλανδικά και τούρκικα.

Φυσικά, οι καλλιτέχνες επινόησαν μερικούς από τους τίτλους, περιλαμβάνοντας και μερικούς με τα ονόματα τους, ενώ αριστερά στο κάτω ράφι της «βιβλιοθήκης» φαίνεται και ένα μικρό μαύρο βιβλίο με το χαρακτηριστικό κουνελάκι της Playboy, για το οποίο οι καλλιτέχνες αστειεύτηκαν ότι είναι ένα «διεθνές» σύμβολο.

Οι εντυπώσεις ήταν θετικές και οι κάτοικοι της περιοχής πανευτυχείς που η κοινότητα τους μπόρεσε να λάβει μέρος σε ένα τέτοιο πρότζεκτ.

Δείτε παρακάτω τις εντυπωσιακές φωτογραφίες: