Νέες ενστάσεις για τις προτεινόμενες αλλαγές που αφορούν στον Ποινικό Κώδικα διατύπωσε ο τέως υπουργός  Δικαιοσύνης. Σταύρος Κοντονής.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ο Σταύρος Κοντονής υποστήριξε ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα η κυβέρνηση εκτίθεται, καθώς όπως ανέφερε, οι προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής δεσμεύουν την Κυβέρνηση και δεν μπορούν να υπάρξουν σημαντικές μεταβολές, αναφέροντας μια σειρά από επίμαχες διατάξεις και προτεινόμενες αλλαγές, όπως αυτές για τις ποινές σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Μιλώντας στον ANT1, άφησε αιχμές για τον διάδοχό του σημειώνοντας ότι όταν ήταν ο ίδιος υπουργός Δικαιοσύνης, είχε στα χέρια του το πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για αλλαγές, το οποίο όμως όπως επεσήμανε δεν προώθησε για να μην προκληθεί ζημιά στην κυβέρνηση, σε επίπεδο εντυπώσεων τουλάχιστον την προεκλογική περίοδο.

Όπως υπογράμμισε, ο ίδιος πρότεινε την σύσταση νέας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, με άλλα μέλη, καθώς όπως τόνισε, στο υφιστάμενο πόρισμα – το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση – σε μεγάλο βαθμό, δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.