Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εισαγωγή του σε κέντρο απεξάρτησης, ο Μπεν Άφλεκ μίλησε για πρώτη φορά για τη μάχη που συνεχίζει να δίνει με τον αλκοολισμό, αλλά και την στήριξη της πρώην γυναίκας του, Τζένιφερ Γκάρνερ.

Μόλις πέρυσι το  καλοκαίρι, ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Μπεν Άφλεκ, έπεφτε σχεδόν αναίσθητος από το αλκοόλ στο σπίτι του στην Καλιφόρνια. Και ήταν η Τζένιφερ Γκάρνερ που στάθηκε στο πλευρό του και τον πίεσε να πάει ξανά σε κλινική απεξάρτησης. Ο Μπεν Άφλεκ μιλάει για το πόσο υπέροχη είναι η μητέρα των παιδιών του και για τον αλκοολισμό.

Ο γάμος μεταξύ των δύο star διήρκεσε 10 χρόνια. Η σχέση του Μπεν Άφλεκ, με το αλκόολ αριθμεί πάνω από 20. Από το 2001 μάλιστα άρχισε και η επαφή του με τα κέντρα απεξάρτησης. Η τελευταία φορά, αυτή του περασμένου καλοκαιριού, τον έφερε σε μια δύσκολη απόφαση. Η Τζένιφερ Γκάρνερ του ξεκαθάρισε ότι αν δε μπει σε κέντρο, δεν θα ξαναδεί τα παιδιά.

Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα. Όμως ο Μπεν Άφλεκ καταλαβαίνει το πρόβλημα και συμφώνησε με τη Γκάρνερ. Γι αυτό τώρα, μετά από ένα διάστημα που δεν ήθελε να μιλήσει για τον αλκοολισμό, την εκθείασε δημόσια για τη στήριξη της.

«Είναι υπέροχη. Η μητέρα των παιδιών σου είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σου. Προσπαθώ πολύ για να γίνω καλός πατέρας κι ελπίζω να είμαι. Είμαι τυχερός γιατί έχουν μια καλή μητέρα που βοηθάει πολύ στο να είμαστε και οι δύο γονείς στα παιδιά μας».

Εκτός από τη Γκάρνερ, ο Μπεν Άφλεκ δεν απέφυγε να μιλήσει και για το αλκοόλ στην εκπομπή Today Monday. «Δεν με κουράζει να μιλάω για το ότι είμαι αλκοολικός. Είναι μέρος της ζωής μου. Πρέπει να το αντιμετωπίσω. Δεν είναι αυτό που με χαρακτηρίζει αποκλειστικά, αλλά είναι κάτι που καλείσαι να το δουλέψεις».

Παρακολουθήστε στο παρακάτω video τις δηλώσεις του Μπεν Άφλεκ: