Σοκαρισμένη είναι όλη η Κρήτη από το άγριο έγκλημα με θύμα μία 32χρονη μητέρα δύο παιδιών. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (04/03). Δράστης της δολοφονίας φέρεται να είναι ο εν διαστάσει σύζυγός της που έχει ήδη παραδοθεί στις αρχές.

Η ζήλια και οι συνεχείς καυγάδες οδήγησαν στο έγκλημα.Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών και Τοξικολογίας Αριστειδης Τσατσάκης «από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι πρόκειται για ακαριαίο θάνατο, συνέπεια ενός βίαιου στραγγαλισμού που προκάλεσε ασφυξία. Οι ενδείξεις αυτές, δεν κατέδειξαν εκδορές ή αλλά τραύματα, γεγονός που μας οδηγεί στην εικασία ότι δεν υπήρξε άλλου είδους πάλη. Ωστόσο η νεκροψία- νεκροτομή θα φέρει στο φως τα ακριβή αιτία».

Σύμφωνα με το cretalive, αιτία για το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα την 32χρονη μητέρα δύο παιδιών ήταν οι προστριβές της ίδιας με τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Πριν από περίπου ενάμιση μήνα, ίσως και περισσότερο, σε βάρος του 36χρονου είχε γίνει καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία με αφορμή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένα χαστούκι που έριξε στην σύζυγο του.

Η άτυχη Κατερίνα πήρε την απόφαση να πάρει τα δύο παιδιά και να εγκατασταθεί προσωρινά στο σπίτι της μητέρας της.

Η απόφαση αυτή δεν άρεσε στον 36χρονο, ο οποίος ήθελε πίσω την γυναίκα και τα παιδιά του, τα οποία υπεραγαπά, όπως λέει, μετανιωμένος για όσα συνέβησαν. Σήμερα, μάλιστα, είχαν σκοπό να μεταβούν στο νοσοκομείο της Σητείας στο πλαίσιο προγραμματισμένου ραντεβού των παιδιών.

Η σύζυγος του αδερφού της 32χρονης γυναίκας, ο οποίος την βρήκε στραγγαλισμένη, μίλησε στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV για το πώς εντόπισε την άτυχη γυναίκα: «Ο σύζυγός μου ήρθε στις 13.00 το μεσημέρι από το σπίτι να μου πει ότι θα πάει να πάρει το αλυσοπρίονο από το σπίτι της μαμάς του, της πεθεράς μου, για να πάει να βοηθήσει ένα φίλο του να πάνε να κλαδέψουν κάτι ελιές. Τα μωρά παιδιά ήταν στον ίδιο χώρο μέσα και κάποια στιγμή γύρω στις 1:30 με 2 παρά με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Η Κατερίνα πέθανε, την στραγγάλισε! Τη σκότωσε! Δεν αναπνέει!”».

Σοκάρει ο συζυγοκτόνος

Ο 36χρονος πάρκαρε το αυτοκίνητο έξω από το σπίτι της πεθεράς του, η οποία απουσίαζε, ανέβηκε πάνω και άρχισε να λογομαχεί με την 32χρονη με αφορμή προηγούμενο διαπληκτισμό στο τηλέφωνο.

Το κακό δεν άργησε να γίνει. Μάλωσαν, την άρπαξε από το λαιμό, την έσφιξε και όλα τελείωσαν.

Όταν εκείνη σωριάστηκε αναίσθητη στο πάτωμα, συνειδητοποίησε τι είχε κάνει και τράπηκε σε φυγή για να παραδοθεί λίγο αργότερα στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

Ο 36χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Ανέφερε, σύμφωνα με το cretalive, ότι όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Θόλωσε, την έσφιξε από το λαιμό πάνω στον καβγά.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το neakriti η 32χρονη στραγγαλίστηκε από τον πρώην σύζυγό της μέσα στο σπίτι της μητέρα της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ζευγάρι που είχε αποκτήσει δύο παιδιά -18 και 6 μηνών- και είχε πολλές εντάσεις στη σχέση του.

Άλλος ένας καβγάς ήταν και ο σημερινός που κορυφώθηκε με αποτέλεσμα η νεαρή γυναίκα να πέσει νεκρή από τα χέρια του συζύγου της.

Το αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε στο σπίτι της μητέρας της 32χρονης, όπου έμενε μαζί με τα παιδιά από τα Χριστούγεννα και έπειτα, καθώς βρισκόταν σε διάσταση με τον σύζυγό της.

Ο άνδρας, σύμφωνα με το neakriti, φέρεται να προχώρησε σ’ αυτή την πράξη μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών, τα οποία φέρονται να ήταν και οι μοναδικές μάρτυρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο φερόμενος ως δράστης παραδόθηκε μόνος του στις αστυνομικές αρχές από τις οποίες συνελήφθη για το έγκλημα.

Στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ιατροδικαστής για να εξετάσει τη σορό της άτυχης γυναίκα.

Οι καταθέσεις από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα έχουν ξεκινήσει στο Α.Τ. της Σητείας.

Σημειώνεται ότι ο φερόμενος ως δράστης ήταν παντρεμένος ξανά στο παρελθόν. Από αυτόν το γάμο είχε αποκτήσει ένα παιδί που σήμερα είναι 13 ετών.