Με ένα ξεκάθαρο «ναι» στην Συμφωνία των Πρεσπών η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αποσαφήνισε πλήρως τις προθέσεις της. Αν και εδώ και καιρό είχε φροντίσει να μην ανοίξει πλήρως τα χαρτιά της, τώρα αποσαφήνισε πλήρως το τοπίο, δηλώνοντας από του βήματος της Βουλής ότι «η θετική ψήφος είναι η πραγματική πατριωτική στάση».

Υπεραμύνθηκε της συμφωνίας λέγοντας ότι «έρχεται να δώσει λύση σε μια εκκρεμότητα» την οποία «διευθετεί με τρόπο δίκαιο και βιώσιμο». Και χαρακτήρισε την συμφωνία «πατριωτικά ορθή και εθνικά ωφέλιμη», διευκρινίζοντας ότι οι όποιες επιφυλάξεις είχε παρακάμφθηκαν όταν αποσαφηνίστηκαν όλα τα σημεία της.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς τον Καμμένο και όσους την έχουν κατηγορήσει για την στάση που επέλεξε, ότι θα παραμείνει στην κυβέρνηση και ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί. «Οφείλω να συνεχίσω να εργάζομαι για να διασφαλιστεί η ανοδική πορεία του τουρισμού ο οποίος είναι εθνική υπόθεση», είπε. Η κυρία Κουντουρά δεν έκρυψε την οργή της για «ψεύδη εναντίον μου για κόστη και τηλέφωνα», ενώ αναφέρθηκε «στις άθλιες επιθέσεις για το ήθος μου και τον νεκρό πατέρα μου». Και κατηγόρησε ονομαστικά τον αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για «προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου». «Με εμμονή με έχει στοχοποιήσει κατ’ επανάληψη», είπε, καταλογίζοντάς του ότι «έδωσε το δικαίωμα και παρέχει πολιτική κάλυψη» σε όσους την απειλούν, εκείνη και την οικογένειά της, αφού όπως ανάφερε, δέχεται «φωτογραφίες νεκρών γυναικών και απειλητικά μηνύματα στο κινητό της». «Αν συμβεί οτιδήποτε σε μένα και την οικογένειά μου ευθύνη δεν θα έχουν μόνο οι φυσικοί αυτουργοί αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί», προειδοποίησε.