Να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών εισηγήθηκε η ΔΗΜΑΡ στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδρίασε το μεσημέρι της Κυριακής.

Η απόφαση ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία καθώς 11 από τα 16 μέλη της εκτελεστικής γραμματείας τάχθηκαν υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας και 5 κατά.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς θεωρείται δύσκολο η εισήγηση της εκτελεστικής γραμματείας να απορριφθεί από την Κεντρική Επιτροπή.

Στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ να αποφασίσει το «Ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών, αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις καθώς η Φώφη Γεννηματά έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δεχθεί αυτή τη διαφοροποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχομένως ακόμα και σήμερα να ανακοινωθεί η διαγραφή του Θ. Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.

«Αν ο Θεοχαρόπουλος είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, θα αντικατασταθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από τον Σκανδαλίδη» αντέδρασε χαρακτιριστικά  στις πληροφορίες ο βουλευτής του  ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Θα υπάρξουν συνέπειες, πρόσθεσε, για όποιον ψηφίσει υπέρ των Πρεσπών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος θα διαγραφεί.