Την κατάργηση του αναποτελεσματικού θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων θα διεκδικήσει μεταξύ άλλων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, όπως διαβεβαίωσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σταύρος Καφούνης.

Ο κ. Καφούνης αναφέρει ότι τη νέα χρονιά απαιτείται μείωση των φορολογικών βαρών, ένα απλό σύστημα 120 δόσεων για όλους και για όλα τα χρέη και η επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος προς όφελος της μικρομεσαίας τάξης μέσω της οριστικής λύσης των κόκκινων δανείων.

Προειδοποιεί μάλιστα ότι πρόκειται για ζητήματα που οφείλουν να διευθετηθούν σήμερα «γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά».

«Σας διαβεβαιώνω ότι ο Ε.Σ.Α θα διεκδικήσει την επίλυση θεμάτων, όπως η κατάργηση του αναποτελεσματικού θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, του γραφειοκρατικού και τιμωρητικού πλαισίου για θέματα  εργασίας, που περιορίζει τις προσλήψεις και κρατάει την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη και πολλών άλλων προβλημάτων που προϋποθέτουν όραμα και όχι κόστος», σημειώνει ο κ. Καφούνης.

Προτείνει μάλιστα τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, τα καταστήματα να λειτουργήσουν από τις 12:00΄ έως τις 18:00΄ και όχι από τις 9:00΄ το πρωί, δεδομένου ότι τις Δευτέρες μετά τις Κυριακές που τα καταστήματα είναι ανοιχτά, παρατηρείται μηδενική προσέλευση καταναλωτών.