Είθισται λίγο πριν ή λίγο μετά το ξεκίνημα της καινούργιας χρονιάς να προβαίνουμε στον προσωπικό μας απολογισμό και να θέτουμε νέους στόχους, τους οποίους υποσχόμαστε στον εαυτό μας πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους υλοποιήσουμε. Ενίοτε βέβαια ξεχνάμε εντελώς αυτούς τους στόχους και τους θυμόμαστε προς το τέλος της χρονιάς.  Όμως πως θα καταφέρουμε τη νέα χρονιά που ήδη μετράει αντίστροφα οι νέοι στόχοι που βάλαμε να μην μείνουν ανεκπλήρωτοι;

Για αρχή ας θέσουμε για την καινούργια χρονιά στόχους ρεαλιστικούς, που μπορούν να πραγματοποιηθούν. Από κει και πέρα δεδομένου ότι σχεδόν τίποτε δεν αποκτάται δια μαγείας, ας προχωρήσουμε κάνοντας σταδιακά μικρά βήματα ώστε να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε.

Όσο για το τι είναι αυτά που μπορεί να θέλει κάποια; Εξαρτάται από την προσωπικότητα, τις ανάγκες και τις ελλείψεις της καθεμιάς, τι είναι αυτά που μπορεί να επιδιώκει. Σίγουρα όλες μας επιθυμούμε να έχουμε την υγεία μας, οπότε θυμήσου μια φορά τον χρόνο να ελέγχεις την γενικότερη κατάστασή σου φροντίζοντας να κάνεις ένα τσεκ απ. Παράλληλα, μπορείς να κόψεις μια από τις κακές συνήθειες που σε επιβαρύνουν (π.χ. το κάπνισμα), να  αρχίσεις διατροφή, να γραφτείς γυμναστήριο, να μάθεις χορό κ.ο.κ. Ετσι ή αλλιώς φρόντισε τον εαυτό σου, αφιέρωσε χρόνο σε κάτι που σε ξεκουράζει σωματικά και σε γεμίζει ψυχικά, ώστε να μπορείς να αντεπεξέλθεις στις προκλήσεις της καθημερινότητάς σου.

Με τη νέα χρονιά μάθε να εκφράζεις περισσότερο σκέψεις, συναισθήματα και ιδέες. Εάν εσύ δεν ζητήσεις αυτά που θέλεις, εάν δεν μιλήσεις για αυτά που σου λείπουν ή σε ταλαιπωρούν, εάν δεν εκφράσεις τις αντιρρήσεις σου για κάτι που συμβαίνει, ποιος θα το κάνει;  Παράλληλα να θυμάσαι να αναγνωρίζεις στον εαυτό σου όσα έχεις καταφέρει. Μια τονωτική ένεση χρειάζεται πότε πότε…

Αναρωτήσου πόσο ικανοποιημένη είσαι στην καθημερινότητά σου, εάν η ζωή που ζεις είναι αυτή που επιθυμείς. Αν η απάντηση είναι αρνητική τότε επαναπροσδιόρισε μερικά πράγματα, κάνε τις αλλαγές, που απαιτούνται, φτιάχνοντας ότι μπορεί να φτιαχτεί, ώστε να πλησιάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ακόμη φρόντισε να είσαι πιο ανοιχτή και να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα! Αρνητική να είσαι σε ότι δεν σε ικανοποιεί και σε καταπιέζει, ακόμη και αν αυτή είναι μια δύσκολη επιλογή.  Ξεφορτώσου ότι σε βαραίνει, είτε πρόκειται για αντικείμενα, είτε για τοξικές σχέσεις, όσο αυτό μπορεί να γίνει!

Επαγγελματικές υποχρεώσεις, κούραση και βαρεμάρα σε έκαναν να περνάς όλο και λιγότερο χρόνο με τους αγαπημένους σου, ανεξάρτητα από το εάν είναι οικογένεια ή φίλοι. Αυτή τη χρονιά, φρόντισε να βρίσκεστε πιο πολύ και να μοιράζεστε στιγμές, ή έστω να επικοινωνείτε τακτικότερα. Εφόσον τους αγαπάς δείξτο τους!

Λατρεύεις τα ταξίδια ωστόσο ούτε και πέρυσι δεν μπόρεσες να επισκεφθείς τον προορισμό, που έχεις ξεχωρίσεις από καιρό. Εάν φτιάξεις ένα πλάνο για το πως θα τα καταφέρεις μπορείς να το κάνεις εφέτος, όσο το αναβάλλεις τόσο και αυτός ο στόχος θα απομακρύνεται!

Ανεξάρτητα από τους προσωπικούς σου στόχους, συνειδητοποίησε ότι είναι στο χέρι σου και μόνο να σηματοδοτήσει η καινούργια χρονιά μια καινούργια αρχή, αν μη τί άλλο στον τρόπο, που λειτουργείς στην προσπάθειά σου να κατακτήσεις έναν στόχο σου!