Τεταμένα είναι τα πνεύματα έξω από το Πολυτεχνείο, όπου μετέβη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για να καταθέσει στεφάνι.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους οποίους οι Κώστας Γαβρόγλου, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Τόσκας, Παναγιώτης Ρήγας, Θ. Δρίτσας, Αν. Καββαδία και Νίκος Φίλης, προπηλακίστηκαν από νεαρούς.

Οι συγκεντρωμένοι στο σημείο δεν επέτρεψαν στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να μπουν στον χώρο για να καταθέσουν στεφάνι, να εισέλθουν στο Πολυτεχνείο. Επικράτησε μεγάλη ένταση καθώς οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δέχθηκαν επίθεση και σπρώχθηκαν έξω από την πύλη.

«Τα θέματα αυτά είναι σοβαρά» και «πρέπει να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή την ένταση που επικράτησε στο χώρο του Πολυτεχνείου το πρωί όταν ομάδα νεαρών εμπόδισε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε, επίσης, ότι «οι μέρες αυτές είναι αυτές που φέρνουν στο νου μας όχι μόνο τις θυσίες των παιδιών που έδωσαν τον αγώνα και σημάδεψαν το τέλος της δικτατορίας, αλλά και την εμμονή που είχαν να κατοχυρώσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, υπενθυμίζοντας ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και κάθε μέρα πρέπει να κερδίζεται και να διευρύνεται με τους καθημερινούς αγώνες μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εορτασμός «μυρίζει» μπαρούτι καθώς άγνωστοι έχουν ήδη καταλάβει κτίριο του Πολυτεχνείου ενώ χθες νεαροί έκλεψαν δύο μπιτόνια με βενζίνη από πρατήριο της περιοχής.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός το επόμενο διήμερο.