Μια εύκολη στην παρασκευή συνταγή για πεντανόστιμο χοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, μέλι και κρασί, την οποία μπορείτε να φτιάξετε για εσάς και τους αγαπημένους σας για το γιορτινό και όχι μόνο τραπέζι.

Υλικά

1 ψαρονέφρι γύρω στο κιλό κομμένο σε κομμάτια

12 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς το κουκούτσι

3/4 φλιτζανιού κόκκινο κρασί

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

2 πορτοκάλια για το χυμό τους

3 κ.σ. μέλι

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

1 κλωναράκι θυμάρι

2-3 κόκκους μπαχάρι (προαιρετικά)

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού ζεστάνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές, ώσπου να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ξύδι. Αφήνουμε να εξατμιστεί πάντα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και το μπαχάρι (προαιρετικά), ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε να σιγοβράσει το φαγητό μας για περίπου 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Συνοδέψτε με πράσινη σαλάτα.