Ενα συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο με τις τελευταίες στιγμές του Κωνσταντίνου Κατσίφα, του ομογενή από τη Βόρεια Ηπειρο έρχεται στο φως.

Στο βίντεο που τραβήχτηκε μέσα από το καφενείο του χωριού, ο 35χρονος κρατά στα χέρια του το καλάσνικοφ και προσπαθεί να προφυλαχτεί από τα πυρά των κομάντο. Προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Λίγες στιγμές αργότερα πέφτει νεκρός με τους συγγενείς του να λένε ότι του έδωσαν χαριστική βολή.

Στο βίντεο που παρουσίασε το open, ακούγονται πυροβολισμούς και φωνές. Ο 35χρονος ξεφεύγει, πάει στο παλιό υδραγωγείο όπου και τον σκοτώνουν οι Ειδικές Δυνάμεις.

https://www.youtube.com/watch?v=f5mARbiA-2M

Το αλβανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση για το φονικό περιστατικό, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του περιστατικού και αναφέροντας ότι πρόκειται για μια κατάφωρη περίπτωση εξτρεμιστικής επιθετικότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας, για το περιστατικό που συνέβη σήμερα (χθες) στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου, όπου έχασε τη ζωή του ο πολίτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, εκφράζει τη λύπη του για την αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του περιστατικού στη γειτονική χώρα. Οι συνθήκες κατά τις οποίες ο πολίτης Κατσίφας έχασε τη ζωή του, έχουν επίσημα ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές της Αλβανίας. Η Κρατική Αστυνομία εξήγησε λεπτομερώς ότι πρόκειται για ένα γεγονός απομονωμένο από τις σημερινές δραστηριότητες (χθεσινές) στην περιοχή και μια κατάφωρη περίπτωση εξτρεμιστικής επιθετικότητας κατά της αλβανικής κρατικής αστυνομίας. Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων εκφράζει την απογοήτευσή του για την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, η οποία όχι μόνο δεν καταδικάζει την επίθεση με όπλο κατά των δυνάμεων ασφαλείας μας, αλλά μιλάει για ‘απαράδεκτη απώλεια ζωής’. Κάνουμε έκκληση για σύνεση καθώς οι πολιτικές και διπλωματικές παρανοήσεις της υπόθεσης αυτής είναι σαφείς και άνευ προηγουμένου, διαβεβαιώνουμε τους γείτονές μας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων χωρίς διακρίσεις εκείνων της ελληνικής μειονότητας».