Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετοχών για 6η συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε το «Navarino Challenge» το τριήμερο 12-14 Οκτωβρίου στη Μεσσηνία και την Costa Navarino. Η μεγάλη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, φέτος είχε ως κεντρικό μήνυμά το μότο «ο αθλητισμός ενώνει» με στόχο την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

Περισσότεροι από 2.500 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών από 36 χώρες του κόσμου απόλαυσαν ένα πλήρες πρόγραμμα 28 δράσεων. Η διοργάνωση προώθησε για ακόμα μια χρονιά το Ολυμπιακό Πνεύμα και το «ευ αγωνίζεσθαι», ενισχύοντας παράλληλα το μήνυμα της καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας μέσω της άσκησης και της Μεσογειακής διατροφής. Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης, περιελάμβανε δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και τις τρεις ημέρες.

by Elias Lefas

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου η δράση ήταν κολυμβητική στο Δήμο Πύλου-Νέστορος με τη διεξαγωγή των δράσεων στον κόλπο του Ναυαρίνου. Οι αθλητές διένυσαν την κολυμβητική διαδρομή των 2,8χλμ που σχεδίασε ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Κολύμβησης και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, Νίκος Γέμελος.

Ο αγώνας διεξήχθη για πρώτη χρονιά με χρονομέτρηση με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και σύμφωνα με τους κανονισμούς του open water της FINA, παρουσία σημαντικών αθλητών της εθνικής ομάδας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης όπως οι Γιώργος Αρνιακός, Δημήτρης Νέγρης, Ντέγιαν Γιοβάνοβιτς, Αναστασία Κυριλή, Στελλίνα Απλαντή, Κωνσταντίνος Κωνσταντινέσκου και Μαρία Κηρύκου καθώς και του Γιώργου και Τίμου Σκοτάδη που αγωνίζονται με τα χρώματα της Ολλανδίας.

by Vassilis Sfakianopoulos

Η κολυμβητική δράση σηματοδότησε και την αρχή των εκδηλώσεων των «Ναυαρινείων» για τα 191 χρόνια από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, οι οποίες θα κορυφωθούν αυτή την εβδομάδα.

Το «Navarino Challenge» παρουσίασε για τρίτη φορά τον αγώνα σκυταλοδρομίας Stand Up Paddling. Η διασκεδαστική διαδρομή για τους αρχάριους και επαγγελματίες του SUP, αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή για γνωριμία με το άθλημα στα νερά του Ιονίου Πελάγους. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε επίδειξη αγώνα με σκάφη τύπου Optimist και Laser από το Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Πύλου «Νέστωρ».

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στις διαδρομές των 5χλμ. (τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα) των 10χλμ. και του Ημιμαραθωνίου (21,1χλμ.). Με αφετηρία το Navarino Dunes, οι συμμετέχοντες αθλητές έτρεξαν παραλιακά προς την Πύλο, διασχίζοντας την πανέμορφη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξε ο Τηλέμαχος αναζητώντας τον Οδυσσέα σύμφωνα με την Ομηρική παράδοση.

Στο «Navarino Challenge» που συμπεριλήφθηκε στην παγκόσμια κοινότητα του World’s Marathons συμμετείχαν και δρομείς από τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ της Καλαμάτας,

«ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ», γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο την συμμετοχή τους μια ημέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού (15 Οκτωβρίου).

by Mike Tsolis

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε και η παιδική διαδρομή του 1χλμ με την παρουσία παιδιών της ευρύτερης περιοχής καθώς και συλλόγων όπως του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, του ΓΣ Ακρίτας 2016 και του Ναυτικού Αθλητικού Σύλλογου Πύλου «Νέστωρ». Τις διαδρομές σχεδίασε και επιμελήθηκε ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της κορυφαίας πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος και διευθυντής της All About Running, Νίκος Πολιάς. Ο αγώνας των 21,1χλμ διεξήχθη με μεγάλη συμμετοχή και με την παρουσία του Κωνσταντίνου Καρνάζη.

Στο πρόγραμμα του τριημέρου συμπεριλήφθηκαν δραστηριότητες όπως: τάεκβοντο ε τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη), kids’ athletics και beachatlon με τον Περικλή Ιακωβάκη, μαθήματα beach volley και King & Queen Beach Volley Tournament με τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, τουρνουά μπάσκετ 4on4 με την συμμετοχή των αθλητών Τζο Αρλάουκας και Αλέξανδρου Νικολαΐδη, αναρρίχηση και ποδηλατάδα στη Βοϊδοκοιλιά, pilates, γκολφ, kick boxing με τον πρωταθλητή Αλέξανδρο Νικολαΐδη, baby swimming και aqua aerobic, group cycling, tennis cross training, πυγμαχία, high intensity training, beach yoga και crossfit.

by Mike Tsolis

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις σε επιτυχημένους αθλητές που έχουν διακριθεί παγκοσμίως. Συγκεκριμένα ο κορυφαίος Έλληνας πρώην καλαθοσφαιριστής και προπονητής Παναγιώτης Γιαννάκης τιμήθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη και τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, Πρόεδρο της ΤΕΜΕΣ, ενώ ακολούθησε βράβευση του Τζο Αρλάουκας. Ο ρέκορντμαν συμμετοχών με την Εθνική Ελλάδος βόλεϊ Μιχάλης Τρανταφυλλίδης, έλαβε το τρίτο βραβείο της βραδιάς. Tιμήθηκαν επίσης, ο Ολυμπιονίκης και Πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης, ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης στο τάεκβοντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο υπεραμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης.