Εύκολη σοκολατόπιτα με τέσσερα μόνο υλικά, που θα απολαύσετε με τον καφέ σας, και όχι μόνο, εσείς και όλη η οικογένεια.

Υλικά

280 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας

450 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο

80 γρ. ζάχαρη

6 αβγά

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα και το βούτυρο και τα βάζουμε μαζί σε ένα μπολ. Αν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, τα λιώνουμε εκεί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, μπορούμε να τα λιώσουμε εύκολα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που θα στερεώσουμε πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σπάμε τα αβγά σε άλλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε έως ότου αφρατέψουν πολύ και ασπρίσουν και τα αδειάζουμε στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ., την οποία έχουμε καλύψει στο κάτω μέρος με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει, την ξεφορμάρουμε και τη σερβίρουμε.