Μια εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή συνταγή για πεντανόστιμο σπαγγέτι με φρέσκο σολομό βαφτισμένο σε αλκοόλ, που θα απολαύσουν οι… μακαρονάδες και όχι μόνο.

Υλικά

500 γραμμάρια σπαγγέτι

350 γρ. φρέσκο σολομό, καθαρισμένο από δέρμα και κόκαλα

70 γρ. τσίπουρο ή ρακί ή βότκα

5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

300 γρ. κρέμα γάλακτος light

100 γρ. τυρί κρέμα

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι

μαύρο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για δυο λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και κρατάμε 250 γραμμάρια από το νερό. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 από τις κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους και αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε τον σολομό σε λεπτές φέτες κοντά στα δυο εκατοστά. Βάζουμε την ίδια κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει καλά, ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, τον σολομό και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές και να αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το τσίπουρο ή το ρακί ή τη βότκα και μόλις εξατμιστούν αφαιρούμε τον σολομό από το σκεύος. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσει, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει, τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε στην κατσαρόλα τον σολομό, το τυρί κρέμα, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με άνηθο ψιλοκομμένο.