Ένα πολύχρωμο, νόστιμο και χορταστικό πιάτο για όλη την οικογένεια, με κύριο συστατικό το κοτόπουλο και δίπλα χρωματιστές πιπεριές , που κάνουν ταιριαστή παρέα με ρύζι, πατάτες τηγανιτές αλλά και μακαρόνια της αρεσκείας σας.

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο

4-5 πολύχρωμες πιπεριές

100 ml λευκό ξηρό κρασί

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

250 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε λίγες λίγες τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε έως ότου χρυσίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά και όταν η σάλτσα δέσει  πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 ml ελαιόλαδο και σοτάρoυμε το κοτόπουλο με το σκόρδο. Μόλις τα φιλέτα πάρουν χρώμα, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τις πιπεριές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη.  Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες τηγανιτές ή και μακαρόνια.