Τη δική της απάντηση σχετικά με τις συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής FAZ, έδωσε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Οι αποκαλύψεις βασίζονται σε έγγραφα από πρακτικά συνεδριάσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων και των πολιτικών ηγεσιών, καθώς και του προέδρου της ΠΓΔΜ. Οι συναντήσεις φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2017 και πριν από τον Μάιο του 2018.

«Πήγα να πάρω καφέ δίπλα από το ευρωκοινοβούλιο, δεν θυμάμαι πού ακριβώς, πήγαινα να πάρω το τρένο» ανέφερε η ίδια στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ωστόσο τόνισε ότι πέρα από αυτή την τυχαία συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, δεν υπήρξε δεύτερη, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα.

«Δεν ήμουν απεσταλμένη του Μητσοτάκη», ξεκαθαρίζει η κ. Σπυράκη και προσθέτει: «Είχα οδηγία να παρουσιάσω τη θέση μας σε όλους τους εμπλεκόμενους. Γνωριζόμαστε με τον Ζάεφ και έχουμε κοινούς γνωστούς. Με τον Ντιμιτρόφ έχω συναντηθεί πολλές φορές». «Με ρώτησε ‘τι θα κάνετε;’ και του είπα ότι θα ψηφίσουμε ενάντια στον συμβιβασμό που προωθεί ο Τσίπρας και πως μέχρι τότε δεν είχαμε ως κόμμα καμία επίσημη ενημέρωση», ισχυρίστηκε η ίδια.

Η κα Σπυράκη πρόσθεσε: «Την αντίθεσή μας στη συμφωνία και ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να την υπερψηφίσουμε, ο κ. Ζάεφ τη γνώριζε το Γενάρη, μόλις ξεκίνησε η συζήτηση με τους πολιτικούς αρχηγούς εκεί, και είπε «κοιτάξτε, ας τρέξουμε να το κλείσουμε με τον Τσίπρα γιατί με τον Μητσοτάκη δεν έχουμε καμία πιθανότητα»».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εξήγησε ότι δεν υπήρξε δεύτερη συνάντηση και πως αν έκανε ο δημοσιογράφος της FAZ τον κόπο θα έβλεπε ότι στις 19 Μαίου ήταν ημέρα Σάββατο και τα Σάββατα οι ευρωβουλευτές είναι στις πατρίδες τους.

«Κατά καιρούς έχει υποστηρίξει απίστευτες ανακρίβειες», συνέχισε η κα Σπυράκη και συμπλήρωσε: «Μένοντας στα πρακτικά, διατυπώσαμε την ξεκάθαρη τοποθέτησή μας και αυτή την είπα με το στόμα μου στο βήμα της Βουλής της ΠΓΔΜ μόλις πριν από δύο εβδομάδες. Ήταν από κάτω οι βουλευτές του κ. Ζάεφ και πρόσωπα όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του ο οποίος συμμετείχε και στη συνάντηση τον Ιανουάριο. Ουδείς υποστήριξε ότι είχαν άλλη εικόνα για εμάς».

«Έγινε σε δημόσια θέα η συνάντηση με τον κ. Ζάεφ. Ήταν τόσο ξεκάθαρη η θέση μας που πήγε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια και είπε ότι με τον Τσίπρα θα έχουμε συμφωνία, τελεία» διευκρίνισε η κ. Σπυράκη μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και πρόσθεσε: «αν είχε γίνει οτιδήποτε, όταν μίλησα στη Βουλή των Σκοπίων και διατύπωσα τη διαφωνία μας με τη συμφωνία, δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής που να σηκωθεί και να πει άλλα μας είπατε κατ’ ιδίαν».