Ενα υγιεινό και  πεντανόστιμο πιάτο, που έχει τις ρίζες του στη Μακεδονία, με κύριο συστατικό την πέστροφα, ή όποιο άλλο παχύ ψάρι σας αρέσεις, και καρύδια.

Υλικά

1 ½ κιλό πέστροφα

1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

2 φλιτζ. του τσαγιού καρύδια

2 κουτ. του γλυκού πιπέρι κόκκινο

1-2 κρεμμύδια

2-3 σκελίδες σκόρδο

λίγο μαϊντανό

αλάτι  και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε το ψάρι μας, το αλατίζουμε. Στη συνέχεια το τοποθετούμε  σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με τα πιπέρια, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό, ρίχνουμε το λάδι και λίγο νερό και τα βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 40λεπτά. Μετά το βγάζουμε προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκοπανισμένα και τα βάζουμε και πάλι στο φούρνο για ακόμη 10 λεπτά, ενώ εάν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο νερό ακόμη.