Παρά τη μέτρια εικόνα της ΑΕΚ στα φιλικά προετοιμασίας που είχαν προηγηθεί, ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμφανιζόταν σίγουρος πως σύντομα η Ενωση θα βελτιωθεί. Οπως είχε εξηγήσει ο έλληνας τεχνικός, οι Κιτρινόμαυροι φέτος δουλεύουν πάνω σε μια εντελώς νέα βάση, που θα χρειαστεί χρόνο για να γίνει κατανοητή. Αυτό σε έναν βαθμό δικαιολογήθηκε με τα όσα είδαμε από την ΑΕΚ κόντρα στη Γαλατάσαραϊ.

Η ομάδα του Ουζουνίδη έδειξε για πρώτη φορά φέτος αυτοματισμούς, ένα νέο πρόσωπο με εντελώς διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία και παράλληλα έμοιαζε με ένα σύνολο έτοιμο να ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις του. Κάτι που κρίνεται απαραίτητο, καθώς σε λιγότερο από μία εβδομάδα η ΑΕΚ μπαίνει στη μάχη των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ουζουνίδης μπορεί να βρήκε μια ομάδα στρωμένη, που δεν θα ήθελε πιθανότατα ιδιαίτερες αλλαγές τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την αγωνιστική δομή της, όμως επέλεξε έναν άλλο δρόμο. Ενδεχομένως πιο δύσκολο. Αυτόν του να χτίσει κάτι σχεδόν από την αρχή, προκειμένου να το φέρει στα δικά του «θέλω».

Σίγουρα, η δουλειά που έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα είναι σε γερές βάσεις. Η Ενωση προχωρά με τον τρόπο που πρέπει για να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί και αυτό δεν θα κριθεί από τις δύο αναμετρήσεις του Αυγούστου. Οσο σημαντικές κι αν είναι αυτές. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε να βγουν οριστικά συμπεράσματα για τη φετινή Ενωση μέχρι τις 15 του μήνα. Αντίθετα, φαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια και μάλιστα μεγάλη για να δημιουργηθεί κάτι καλό. Που πέρα από πετυχημένα αποτελέσματα θα γεμίζει και τον κόσμο. Μιας και το τελευταίο στοιχείο είχε λείψει πέρυσι αρκετά, παρότι η σεζόν έκλεισε απόλυτα πετυχημένα, με την ΑΕΚ να επιστρέφει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και να κάνει μια αξιέπαινη πορεία στην Ευρώπη.