Παρά το «ζεστό» ενδιαφέρον και την επιμονή της Μπριζ για την απόκτηση του Αντρέ Σιμόες, η ΑΕΚ δεν δείχνει προς το παρόν τη διάθεση να μπει σε διαδικασία συζήτησης για την παραχώρηση του πορτογάλου μέσου. Βεβαίως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η απόφαση της Ενωσης αν, για παράδειγμα, οι Βέλγοι ρίξουν στο τραπέζι ένα ποσό κοντά στα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Ομως προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, με την ΑΕΚ να ξεκαθαρίζει πως ο παίκτης δεν είναι προς πώληση.

Αυτή η στάση της Ενωσης για τον Σιμόες έχει εξήγηση και στα δικά μου μάτια είναι και ορθή. Η ΑΕΚ έχει ήδη χάσει τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές της (Λάζαρος, Αραούχο, Γιόχανσον, Βράνιες) και ο κορμός της σε έναν σημαντικό βαθμό έχει διαφοροποιηθεί. Ωστόσο, σε αυτόν υπάρχουν ακόμα κάποιες… σταθερές, με τον Σιμόες να είναι αναμφίβολα μεταξύ αυτών.

Ο πορτογάλος, που είναι και μεταξύ των αρχηγών της ομάδας, έχει εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί για τον Δικέφαλο. Με την παρουσία του στην ΑΕΚ να μην είναι απαραίτητη μονάχα για αγωνιστικούς λόγους. Ο Σιμόες έχει ηγετική προσωπικότητα, που η Ενωση αυτή τη στιγμή δεν έχει το περιθώριο να στερηθεί. Ακόμα και με ένα ποσό που θα καλύπτει και με το παραπάνω τα «θέλω» της.

Ο Σιμόες είναι ένας από τους παίκτες που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της περσινής πρωταθλήτριας ομάδας και της φετινής. Αναλαμβάνοντας, ελλείψει και του Γιόχανσον, ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Γι’ αυτό και για την περίπτωση του πορτογάλου χαφ, τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα, δεν ισχύει το «ουδείς αναντικατάστατος». Μια και μια ενδεχόμενη απώλειά του θα μπορούσε να έχει τεράστιο κόστος για την ΑΕΚ, το οποίο δεν καλύπτεται εύκολα απλώς με την απόκτηση ενός άλλου μέσου.