Η ποδοσφαιρική προσωπικότητα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου θα αρδεύει πλέον τον κάμπο της Αρσεναλ.

Επισήμως είναι μία ακόμα μεταγραφή στις τόσες εκατοντάδες που γίνονται κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα, η Αρσεναλ απέκτησε τον πεσσό πάνω στον οποίο θα στηρίξει τη μετα-Βενγκέρ εποχή. Ο Σωκράτης δεν πηγαίνει στο Λονδίνο μόνο με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή, αλλά και αυτή του δασκάλου.

Η πολύχρονη εμπειρία του στο κορυφαίο επίπεδο σε συνδυασμό με τη θέση όπου αγωνίζεται, αλλά κυρίως η έντονη προσωπικότητά του, είναι τα στοιχεία που τον έφεραν σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ του κόσμου.

Ο αγγλικός Τύπος ανακαλεί στα κείμενά του τη στάση που κράτησε στο θέμα του Ντεμπελέ όταν ο νεαρός γάλλος έκανε λευκή απεργία για να αναγκάσει την Ντόρτμουντ να ενδώσει στις πιέσεις της Μπαρτσελόνα και να του δώσει μεταγραφή.

Εκείνο το διάστημα ο Σωκράτης είχε βγει μπροστά λέγοντας πως η ομάδα χρειάζεται παίκτες που δεν ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές και παραμένουν μέλη της οικογένειας.

Η Αρσεναλ είναι μια ομάδα υπό κατασκευή και το στοίχημα είναι τεράστιο, αφού ουσιαστικά περνά σε μια νέα εποχή, στη μεταβενγκερική. Αυτοί που συγκέντρωναν χρήματα για να μισθώνουν αεροπλάνο και να τραβούν πανό με τα περίφημα «Wenger Out» δεν θα έχουν απολύτως κανένα δισταγμό να ακολουθήσουν την ίδια τακτική και με τον διάδοχο του Ουνάι Εμερι. Και βεβαίως οι πρώτοι που θα στοχοποιηθούν θα είναι οι νέες παρουσίες, ο Σωκράτης, ο Λιχτστάινερ, ο Λένο.

Αν καταφέρει ο Σωκράτης να ηγηθεί με επιτυχία αυτής της προσπάθειας, η διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι τεράστια. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι το δημοφιλέστερο και ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα του κόσμου, με τεράστια προβολή και χορούς εκατομμυρίων σε μεταγραφές. Ο Σωκράτης μπορεί να γίνει ο Αντετοκούνμπο του ποδοσφαίρου μας, μετατρέποντας τα δύσβατα μονοπάτια που ακολουθούν οι έλληνες παίκτες σε λεωφόρους.