Οι περισσότεροι σχεδιάζουν διακοπές στα πιο ξακουστά νησιά της Ελλάδας για να απολαύσουν τις ημέρες της άδειας τους και να ξεκουραστούν. Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που προτιμούν να βρίσκουν κοντινούς προορισμούς στην πόλη που θα τους προσφέρουν μικρές κι ήρεμες αποδράσεις. Ένας τέτοιος προορισμός είναι και το Αγκίστρι, μιας και βρίσκεται κυριολεκτικά μια ανάσα από το λιμάνι του Πειραιά. Μπορεί να σου προσφέρει όχι μόνο ένα, άλλα όσα διήμερα απόδρασης τραβάει η καρδιά σου.

Βρίσκεται στην καρδιά του Αργοσαρωνικού και το πολύ σε μια ώρα με δύο ώρες ζεις την απόλυτη νησιώτικη εμπειρία. Ένας μικρός επίγειος παράδεισος που σου προσφέρει απλόχερα τον απόλυτο συνδυασμό της φύσης και της θάλασσας.

Διαθέτει φοβερές φυσικές ομορφιές με τις παραλίες να κλέβουν την παράσταση. Η Σκάλα είναι η μεγαλύτερη αμμουδερή παραλία του νησιού, η οποία θα σας μαγέψει με την πρώτη ματιά, αφού εκεί καταπλέουν και τα φέρι μποτ. Αντίστοιχα όμορφη παραλία είναι και το Μεγαλοχώρι, ενώ όσοι προτιμούν τις παραλίες με βότσαλο θα κατευθυνθούν στη Δραγωνέρα. Για ατέλειωτες βουτιές οι ντόπιοι θα σας προτείνουν την παραλία Μαρέζα που βρίσκεται στο χωριό Λμενάρια.

Για να κάνετε ακόμη πιο διασκεδαστική την ώρα σας στην παραλία, μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα ή μοτοποδήλατα και να γυρίσετε τις ακρογιαλιές του νησιού κάθε στιγμή της ημέρας. Φυσικά, η πράσινη πλευρά του νησιού ενδείκνυται για τους λάτρεις της πεζοπορίας, οι οποίοι μπορούν να ανακαλύψουν τις μυστικές ομορφιές του.

Η απόσταση που χωρίζει το Αγκίστρι από την Αίγινα αγγίξει μόλις τα δέκα λεπτά, γεγονός που σας δίνει την ευκαιρία να βρεθείτε μέσα σε λίγες ώρες σε δυο πανέμορφα νησιά. Αν ωστόσο, δεν επιθυμείτε να εγκαταλείψετε το νησί ούτε για λίγες μόνο ώρες, μια εκδρομή γύρω από το νησί θα σας ανταμοίψει αν το επιτρέπει ο καιρός.

Πρόκειται για ένα αρκετά οικονομικό νησί που χαρίζει στιγμές ηρεμίας και αγαλλίασης δίπλα στη ατέλειωτη φυσική ομορφιά που διαθέτει.