Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στον κλάδο της Υγείας αναμένονται το επόμενο διάστημα και θα αφορούν συνολικά 252 θέσεις σε δύο φορείς, το ΕΚΑΒ και τον ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα, στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση βρίσκεται η προκήρυξη 5Κ/2018 του ΑΣΕΠ που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 37 θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) του υπουργείου Υγείας.

Η ειδικότητα που ζητείται είναι προσωπικό που θα απασχοληθεί ως πλήρωμα ασθενοφόρου. Οι προσλήψεις αφορούν την κάλυψη θέσεων στους Νομούς Βοιωτίας, Εβρου, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Αττικής, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Λακωνίας, Μαγνησίας και Χαλκιδικής.

Επισημαίνεται ότι για τη θέση απαιτείται δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητας Πλήρωμα Ασθενοφόρου – Διασώστης του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας σχολής της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση θέσεων από υποψηφίους με το προαναφερόμενο δίπλωμα γίνεται δεκτός απολυτήριος τίτλος ελληνικού Λυκείου ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της χώρας ή του εξωτερικού και βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ ΕΚΑΒ της ειδικότητας Πλήρωμα Ασθενοφόρου – Διασώστης. Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πλήρωση θέσεων από υποψηφίους με την προαναφερόμενη βεβαίωση γίνεται δεκτός απολυτήριος τίτλος ελληνικού Λυκείου ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της χώρας ή του εξωτερικού και βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης του Γ’ εξαμήνου (εάν δεν υπάρχει, τότε γίνεται αποδεκτή και βεβαίωση Β’ ή και Α’ εξαμήνου) του ΙΕΚ ΕΚΑΒ της ειδικότητας Πλήρωμα Ασθενοφόρου – Διασώστης. Στα πρόσθετα απαραίτητα προσόντα συμπεριλαμβάνεται η επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ’ ή C’ κατηγορίας, ενώ απαιτείται και βεβαίωση ότι ο υποψήφιος πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος Διασώστη – Πλήρωμα Ασθενοφόρου, που χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών ή Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθούν 215 θέσεις γιατρών και φαρμακοποιών στον ΕΟΠΥΥ, με σύμβαση εργασίας διάρκειας οκτώ μηνών. Για τις εν λόγω προσλήψεις το ΑΣΕΠ έχει ήδη ανάψει το πράσινο φως. Μάλιστα η κατανομή των θέσεων θα γίνει στις κεντρικές υπηρεσίες και τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ συνολικά 19 νομών (Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Εβρου, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μεσσηνίας, Τρικάλων, Χανίων και Χίου).

Οσον αφορά τις ειδικότητες οι οποίες πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προκηρυχθούν είναι: φαρμακοποιοί και γιατροί με ειδικότητα αγγειοχειρουργικής, ακτινοθεραπευτικής – ογκολογίας, γαστρεντερολογίας, γενικής ιατρικής, ενδοκρινολογίας, καρδιολογίας, μαιευτικής – γυναικολογίας, νευρολογίας, νεφρολογίας, νευροχειρουργικής, ορθοπεδικής, ουρολογίας, οφθαλμολογίας, παθολογίας, παθολογικής ογκολογίας, παιδιατρικής, παιδοψυχιατρικής, πλαστικής χειρουργικής, ρευματολογίας, πνευμονολογίας – φυματιολογίας, φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, χειρουργικής, χειρουργικής θώρακος, χειρουργικής παίδων, ψυχιατρικής, ωτορινολαρυγγολογίας.