Κατ’ αρχάς ξεκινώ με νέα για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τι συμβαίνει με το πόρισμα της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης για τους 23 εργαζόμενους σε αυτό; Μυρίζει φιάσκο. Γιατί; Μαθαίνω λοιπόν πως μετά τον Σταμάτη Παρίσση, ο οποίος αναίρεσε την αρχική του κατάθεση στις δύο ειδικές επιθεωρήτριες, καταγγέλλοντας συνθήκες πίεσης και εκφοβισμού, και δεύτερη εργαζόμενη στο ΚΕΕΛΠΝΟ ακολούθησε τον ίδιο δρόμο. Πρόκειται για την Αναστασία Ανδρικοπούλου,υπεύθυνη της Κεντρικής Γραμματείας Πρωτοκόλλου, δηλαδή για να το πω απλά: την πάσης φύσεως εισερχόμενη και εξερχόμενη αλληλογραφία.Χθες η Ανδρικοπούλου πήγε σε συμβολαιογράφο της επιλογής της αφού ενημερώθηκε για το περιεχόμενο τηςπροκαταρκτικής δικογραφίας, την οποία προσφάτως παρέλαβε το Σωματείο Εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ, για να καταγγείλει μια ψευδομαρτυρία.

Αλήθειες και ψέματα

Τι έγινε λοιπόν; Στις 11 Δεκεμβρίου 2013,ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και υπεύθυνος για τα χορηγικά προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής υπέβαλε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου απολογισμό για όλους τους εξωτερικούς συνεργάτες από χορηγικά προγράμματα. Τους 23 επί θητείας Αδωνι Γεωργιάδη συν άλλους 70 οι οποίοι εργάστηκαν στο ίδιο πλαίσιο.Ο απολογισμός αυτός συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ στις 16 Δεκεμβρίου του 2013 (υπάρχει και ηχητικό ντοκουμέντο, μαθαίνω). Στη δικογραφία που συνέταξε ηγενική επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, περιλαμβάνεται η κατάθεση τηςυπαλλήλου στο πρωτόκολλο Ελευθερίας Σιαρέ, η οποία έλεγε ότι η εκείνη παρέδωσε το παραπάνω έγγραφο – απολογισμό στο πρωτόκολλο το 2014, οπότε και το παρέλαβε, καθώς τον Δεκέμβριο του 2013 έλειπε με άδεια στην Αφρική. Το πρωτοκόλλησε όμως σε κενό αριθμό πρωτοκόλλου του 2013 όπως της υπέδειξε η τμηματάρχης Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η Ανδρικοπούλου με την ένορκη κατάθεσή της καταγγέλλει ότι η Σιαρέ ψεύδεται και δηλώνει ότι ήταν εκείνη η οποία πρωτοκόλλησε το επίμαχο έγγραφο και μάλιστα με ιδιόχειρη σημείωση στις 11 Δεκεμβρίου 2013.

Απορίες

«Αρχικώς έμεινα εμβρόντητη από το απόλυτο ψεύδος και τις θρασύτατες κατασκευές της ένορκης κατάθεση της Ελευθερίας Σιαρέ. Ομως στη συνέχεια το πρώτο σοκ έδωσε τη θέση του στην απόλυτη ανασφάλεια καθώς σκέφτηκα ότι αυτά δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν χωρίς τη συνδρομή των ειδικών επιθεωρητριών» αναφέρει στην κατάθεσή της η Ανδρικοπούλου, εκφράζοντας την απορία της γιατί ως κατ’ εξοχήν αρμόδια δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει…

Η ώρα του Καραμανλή

Σε εντελώς τώρα άλλο τερέν, θα έχουμε αιφνίδια εμφάνιση Κώστα Καραμανλή στη Θράκη από σήμερα έως την Κυριακή. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι καλεσμένος του κουμπάρου και πολιτικού του φίλου Ευριπίδη Στυλιανίδη –σήμερα και καθηγητή πανεπιστημίου στην Κύπρο. Μάλιστα θα βρεθεί και στους τρεις νομούς, Εβρου, Ροδόπης και Ξάνθης. Στην τελευταία θα συναντηθεί με τον πρώην υπουργό Αλέκο Κοντό, μετρ στα αγροτικά και με εικόνα για την παραμεθόριο. Επίσκεψη «εθνικού περιεχομένου» τη χαρακτηρίζουν οι πηγές μου. Iσως και με μηνύματα ενωτικά για τη ΝΔ, αφού ο Καραμανλής πάει και κομματικά σε μια περιοχή όπου η ΝΔ στις τελευταίες εκλογές δεν διέπρεψε και όπως μαθαίνω έχοντας ρίξει κόκκινη κάρτα σε επίδοξα νέα κόμματα από τα δεξιά…

ΓΕΝΟΠ – Παναγιωτάκης 0-1

Κρυφτούλι… έπαιξαν τις δύο τελευταίες μέρες οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση της ΔΕΗ. Χθες στις 10 το πρωί είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας, όπου και θα λαμβάνονταν οι πρώτες αποφάσεις για την υλοποίηση της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης. Ωστόσο, η Ομοσπονδία είχε… προνοήσει να καταλάβει από προχθές τα κεντρικά γραφεία της οδού Χαλκοκονδύλη. Για αρκετές ώρες ο πρόεδρος της επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης αναζητούσε εναλλακτικούς χώρους αλλά τζίφος… Τελικά η εταιρεία αποφάσισε τηλεδιάσκεψη για τη Δευτέρα.

Επιτροπή σε ώρα ΠΑΣΟΚ

Παλιά λεγόταν ώρα ΠΑΣΟΚ. Και όπως θα ξέρετε, αν είσαι μια φορά ΠΑΣΟΚ θα είσαι για πάντα. Μου μετέφεραν λοιπόν σκηνές απείρου κάλλους από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή. Εκεί λοιπόν θα πήγαινε ο υπουργός και αιωνίως πασοκογενής Χρήστος Σπίρτζης να ενημερώσει για μια σειρά θέματα. Ελα όμως που άργησε. Και μάλιστα σαράντα ολόκληρα λεπτά, προκαλώντας τον θυμό των παρισταμένων. Η οργή διαβαθμίστηκε σε διάφορα επίπεδα. Η Ντόρα Μπακογιάννη ας πούμε πρότεινε να αποχωρήσουν. Θύμισε επίσης πως όταν ήταν υπουργός η ίδια, κατέφτανε στις επιτροπές πέντε λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της συνεδρίασης. Ο πιο μετριοπαθής Κώστας Τσιάρας είπε πως απλώς έπρεπε να διαμαρτυρηθούν στον υπουργό. Ο Γιάννης Μανιάτης, πάλι, θυμήθηκε πως ήταν αυτός που είχε προτείνει τον Σπίρτζη για την προεδρία του ΤΕΕ και έχει τύψεις. Το καλύτερο όμως ήλθε στο τέλος. Εκεί εμφανίστηκε ο άρχων της νωχελικότητας Αλέκος Φλαμπουράρης, κρατώντας ανά χείρας φραπέ, καλαμπουρίζοντας και προετοιμάζοντας την είσοδο Σπίρτζη.

Ο τελευταίος πάντως ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση.

Μαινόμενη στη Βουλή

Φανερά εκνευρισμένη εμφανίστηκε στη Βουλή η Εύη Χριστοφιλοπούλου – εντάξει, δεν τη λες γενικά και ψύχραιμη – λίγο πριν από την συνεδρίαση της Επιτροπής για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Ο λόγος ήταν η κόντρα που είχε ξεσπάσει νωρίτερα μεταξύ Βαγγέλη Βενιζέλου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. «Δεν μου αρέσουν εμένα αυτά τα πράγματα» είπε σε πηγαδάκι. Αργότερα η ίδια ως αγορήτρια της ΔΗΣΥ εξέφρασε επιφύλαξη για την επίμαχη διάταξη ενώ σχολίαζε με νόημα: «Αν ζητηθεί ονομαστική θα το ψηφίσω. Εγώ δεν κάνω κωλοτούμπες όπως κάποιοι άλλοι… Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια».