Μαθαίνουν πώς να παράγουν κηπευτικά. Πριν από κάποιες εβδομάδες βρέθηκαν στα χωράφια για να μαζέψουν τις ελιές. Τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου στο Βόλο εξελίσσονται σε μικρούς αγρότες.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο στόχος.

Η Κιβωτός του Κόσμου- Βόλου, βρίσκεται στο Διμήνι Μαγνησίας και απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου. Στις εγκαταστάσεις του Σπιτιού των παιδιών βρίσκεται το Γεωργικό Σχολείο, το οποίο έχει δυο βασικούς στόχους. Αφενός, να προσφέρει στα παιδιά μέσα από την επαφή τους με την φύση, την ηρεμία που χρειάζονται ώστε να ανταποκριθούν καλύτερα στην καθημερινότητα τους. Παράλληλα τα παιδιά μέσα από την εκπαίδευση τους κατευθύνονται σε επαγγέλματα του Πρωτογενή τομέα, μαθαίνοντας ευχάριστα και δημιουργικά βασικές γνώσεις φυτικής και ζωικής παραγωγής, τα οποία τους προσφέρουν την δυνατότητα να λάβουν σημαντικά ερεθίσματα και δεξιότητες, πολύτιμά αγαθά που θα τους εξασφαλίσουν μελλοντικά ένα επάγγελμα ώστε να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή.

Οι ανάγκες της Κιβωτού του Κόσμου, προκειμένου να καλύψει όλες τις ανάγκες στα Σπίτια που λειτουργεί είναι μεγάλες. Η ενίσχυση του έργου της (και μέσα από τον πενταψήφιο αριθμό 19828 αλλά και με νέους εθελοντές) είναι σημαντική.