Σώζεται ένας άνεργος ή ένας χαμηλοσυνταξιούχος αν λάβει το κοινωνικό μέρισμα; Αν ναι, να διπλασιαστούν σήμερα οι φόροι των 618.173 «πλούσιων» φορολογουμένων –αντιστοιχούν στο 10% επί του συνόλου –οι οποίοι πλήρωσαν πέρυσι το 68% των φόρων.

Αν όχι, τότε ισχύει κάθε λέξη του Αλέξη Τσίπρα που βγήκε από τα χείλη του στις 21 Μαρτίου 2014, σε ομιλία του στα Ιωάννινα, για να στηλιτεύσει την απόφαση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να δώσει «κοινωνικό μέρισμα» στους ένστολους και στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας έτσι να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει –την αξιοπρέπειά τους;», αναρωτιόταν τότε ο σημερινός Πρωθυπουργός και μιλούσε για «πράξη ντροπής».

Η ντροπή φαίνεται πως πνίγηκε στη λίμνη των Ιωαννίνων και σήμερα ανερυθρίαστα η κυβέρνηση ομολογεί πως «συνειδητά επιβλήθηκε η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση στη μεσαία τάξη και τους συνεπείς φορολογούμενους για να ενισχύσουμε τους αδύναμους».

Οπαδοί του φαβιανισμού οι κυβερνώντες έχουν τοποθετήσει απέναντί τους όποιον δεν πεινάει ή έχει ένα κεραμίδι στο κεφάλι του, στοχεύοντας στη φτωχοποίησή του.

Αυτή η προσπάθεια επιβολής μιας ισοπεδωτικής ομοιομορφίας, το λάβαρο αναγέννησης της αριστερής ψευδοκουλτούρας, αποκαλείται «κοινωνική πολιτική». Είναι σαν κι αυτή που κάνει η κυβέρνηση με τη ΔΕΗ και τα ΜΜΜ και την πληρώνουν τελικά οι τυπικοί πολίτες μέσω των αυξήσεων που τους επιβάλλονται.

Οι αδύναμοι όμως δεν τρώνε μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους μία φορά τον χρόνο. Και οι ανάγκες των παιδιών τους δεν περιμένουν στην εξώπορτα για να ικανοποιηθούν από το αντίδωρο που μοιάζει περισσότερο με εξαγορά πολιτικής συνείδησης.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ακροατήριο που παρακολουθεί με θαυμασμό τις πολιτικές φιγούρες της κυβέρνησης.

Είναι αυτοί που αναζητούν δικαιολογία για την επιλογή τους πίσω από το παραβάν. Που ψάχνουν επιχειρήματα για να αντιμετωπίσουν όσους τους ψέγουν γιατί υποστήριξαν το «Οχι» που έγινε «Ναι», γιατί επιδοκίμασαν την κωλοτούμπα.