Ολοι οι άλλοι… εκτός από το υπουργείο Μεταφορών και τον ΟΑΣΑ (!), ευθύνονται κατά τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, για τις τεράστιες ουρές που σχηματίζονται στους σταθμούς του μετρό και την ταλαιπωρία όσων προσπαθούν να αποκτήσουν την προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Μέσω του τηλεοπτικού Σκάι, ο Σπίρτζης είπε συγκεκριμένα ότι για το «μπάχαλο», δεν ευθύνεται η στενή προθεσμία που ο ίδιος έθεσε για την πλήρη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αλλά:

n «Tα κυκλώματα που διακινούσαν πλαστά εισιτήρια εντός και εκτός των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα και που δεν ήθελαν να εφαρμοστεί το μέτρο». Αναγνωρίζει ο υπουργός ότι στον ΟΑΣΑ εξακολουθούν να κάνουν κουμάντο τα κυκλώματα που ο ίδιος καταγγέλλει για πάνω από έναν χρόνο!

n «H Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που ζήτησε να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών στα γκισέ έκδοσης των νέων καρτών…». Ο ίδιος είχε την ιδέα να ταχυδρομηθούν όλες οι κάρτες με αίτηση μέσω του Διαδικτύου, αλλά απαγορεύτηκε αυτό από την Αρχή!

n Ευθύνες, κατά τον Σπίρτζη, έχει και η προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΣΑ, κυρίως για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης απλού ηλεκτρονικού εισιτηρίου του 1,40 ευρώ, με αποτέλεσμα ο επιβάτης για μια απλή διαδρομή να πρέπει να εκδώσει πολλαπλό εισιτήριο αξίας 7 ευρώ! «Η προηγούμενη διοίκηση ευθύνεται για τη σχετική αστοχία στο software», είπε ο Σπίρτζης και… καθάρισε!