Αυτό το παιδί ο Εξωγήινος έχει μια καντίνα με βρώμικο εκεί ψηλά στον Υμηττό. Πολύ φίλος μου, γιος κολλητής, της διαγαλαξιακής Πριγκίπισσας Λέια συγκεκριμένα. Οταν χώρισε με τον Λουκ Σκαϊγουόκερ την πρήξαμε οι φιλενάδες, Λέιά μου να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου και τώρα που είσαι νέα και γύρνα με τρόπο, ο Νταρθ Βέιντερ σε κοιτάει και κοίτα κοίτα, τελικά εγώ τα πάντρεψα τα παιδιά για να καταλάβεις. Από κει το ξέρω το παλικάρι κι ανηφορίζω καμιά φορά στην καντίνα να πιούμε ένα τσιπουράκι, που δεν πίνω τσιπουράκι, αλλά λέμε τώρα ποιητική αδεία έστω ότι πίνω.

Και γυρνάω και του λέω:

«Πας καλά ρε μαλάκα;». Ποιητική αδεία τον έβρισα λόγω που έχω το θάρρος.

«Πας καλά ρε μαλάκα; Ανέβηκε εδώ το ξένο το παιδί και του είπες να πα ν’ αλλάξει φύλο;».

«Ποιος τα λέει αυτά μωρέ;».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Κατ’ αρχάς δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, απλά έναν κοινό φίλο έχουμε».

«Ψυχίατρο;»

«Ναι μωρέ, ένα γειτονόπουλο από τον πλανήτη Κρύπτον, με χίλια ζόρια τέλειωσε την Ιατρική στο φημισμένο πανεπιστήμιο της Κρυπτονόπολης. Σοβαρό άτομο. Αξιόπιστο».

«Μα και το επιχείρημα του Κυριάκου ήταν σοβαρό κι αξιόπιστο. Συζητείται στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, ομιλεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τι λέει; Πως θα το καταψηφίσουν, λέει, γιατί του είπε ένας ψυχίατρος πως στον Υμηττό ένας Εξωγήινος βάζει τα παιδιά με το ζόρι να αλλάζουν φύλο. Βάζεις ρε τα παιδιά ν’ αλλάξουν φύλο;».

«Τι λε ρε ηλίθια, και ποιος θα την τρέξει την καντίνα;».

«Μήπως να έβαζες τον Βασίλη Λεβέντη στο πόδι σου γιατί είπε πως θα παραιτηθεί, μη μείνει χωρίς δουλειά».

«Λεβέντης όταν λες;»

«Ο πολιτικός που βάλαμε στη Βουλή γιατί «λέει αλήθειες» ή κάτι αντίστοιχο που μου διαφεύγει τώρα. Και που καταψήφισε το νομοσχέδιο για τους έξης επιστημονικούς λόγους:

n Δεν μπορεί να το εξηγήσει στη γυναίκα του.

n «Αυτά είναι ανώμαλα πράγματα». Ζακ Λακάν.

n Το θεωρεί εγκεφαλική διαστροφή –δεν υπάρχει τέτοιος όρος, δική του η ντεκορασιόν.

n Δεν το θέλει κι ο Θεός. Που του το εκμυστηρεύτηκε προσωπικά».

«Ναι τώρα τον θυμήθηκα. Ανέβηκε κι αυτός στον Υμηττό και μου ζήτησε να του συντάξω μια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να λέει μέσα πως δεν μπορεί κοτζάμ Πρόεδρος να υπογράφει ανωμαλίες. Αλλιώς ο Λεβέντης και θα παραιτηθεί και θα του κόψει και την καλημέρα».

Συνεχίσαμε να πίνουμε τα τσιπουράκια που δεν πίνω κι ο Εξωγήινος έβαλε στη μέση ένα βρώμικο και δυο ζάναξ έτσι για τη λιγούρα.

«Είχε ανέβει και η Φώφη εδώ για ντιρεκτίβα. Εγώ της πρότεινα το στρίβειν διά του αρραβώνος όταν ψηφιζόταν το τρισκατάρατο».

Εξού και η Φώφη τήρησε αυτή τη στάση την ευθυτενή και την αγέρωχη. Να ψηφίζεται το νομοσχέδιο κι εκείνη να ‘ναι εκτός. Κοίταζε τη Γιαδικιάρογλου που κοιτούσε την Πετροβασίλη. Ενώ αντίθετα ο Σταύρος Θεοδωράκης –που Ποτάμι δε με λες –έκανε μακράν την καλύτερη ομιλία αρχηγού κόμματος για το νομοσχέδιο. Και χωρίς τη βοήθεια Εξωγήινου.

Πέρασε η ώρα, σηκώθηκα να φύγω.

«Ξημέρωσε, δεν θα την κλείσεις την καντίνα;».

«Σε λίγο, τώρα περιμένω τον Λεβέντη να τον ορμηνέψω για την κάνναβη. Και μετά γυρίζω πίσω στους δικούς μου γαλαξίες. Κατάλαβες τώρα;».

«Τι πράγμα;».

«Γιατί μόνο εγώ είμαι εδώ; Οι υπόλοιποι Εξωγήινοι που τόσους αιώνες δεν πάτησαν το πόδι τους στον πλανήτη Γη μαλάκες ήτανε;».

Μαλάκες δεν ήτανε. Ποιητική αδεία πάντα.