Γνωστά και αγαπημένα τα γλυκά pancakes, αλλά τα αλμυρά ακόμη καλύτερα. Μία δοκιμή θα σάς πείσει.

Υλικά

½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι Baking powder

½ κουταλάκι αλάτι

1/4 κουταλάκι πιπέρι

1 αβγό

¼ κούπα γάλα

8 κολοκυθοανθοί ψιλοκομμένοι

1 κούπα τριμμένο καρότο

1 κούπα τριμμένο κολοκυθάκι

1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο), το baking, αλάτι και πιπέρι. Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε καλά τα αβγά, το γάλα, τα καρότα, το κολοκυθάκι και το κρεμμυδάκι. Ενώνουμε τα υγρά με τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να γίνουν χυλός.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτουμε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από το χυλό. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει το τηγάνι με pancakes. Ψήνουμε για περίπου δύο λεπτά από την κάθε πλευρά και μέχρι να γίνει το χρώμα τους χρυσαφί.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και συνεχίσουμε τη διαδικασία με τον υπόλοιπο χυλό.