Στην Κύπρο βρίσκεται σήμερα ο Κώστας Γαβρόγλου στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αναμένεται να πιέσει τον κύπριο ομόλογό του να «βάλει φρένο» στη βιομηχανία μεταπτυχιακών εξ αποστάσεως που παρέχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια του νησιού.
Οπως προ ημερών σάς είχαν ενημερώσει «ΤΑ ΝΕΑ» με εκτενές ρεπορτάζ, έχει προκύψει ζήτημα νομιμότητας για 5.300 μεταπτυχιακούς τίτλους ειδικής αγωγής που χορηγήθηκαν από Κύπρο και Ιταλία τα προηγούμενα χρόνια σε ισάριθμους έλληνες εκπαιδευτικούς με εξ αποστάσεως φοίτηση ενός έτους.
Ορισμένοι εκπαιδευτικοί μάλιστα τα χρησιμοποίησαν ως πρόσθετα προσόντα για να ανέβουν θέση στους σχετικούς πίνακες κατάταξης και να προσληφθούν σε σχολεία ειδικής αγωγής, κυρίως ως αναπληρωτές, με αποτέλεσμα να προκύπτει τώρα και ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος κατόχων άλλων μεταπτυχιακών τίτλων...
Ο Γαβρόγλου έχει ήδη πει ότι στην υπόθεση προκύπτουν «στην καλύτερη περίπτωση πράγματα που δεν μελετήθηκαν τόσο πολύ, στη χειρότερη περίπτωση πράγματα που είναι παράνομα», καθώς για την αναγνώριση των πτυχίων αυτών στην Ελλάδα δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Να δούμε όμως πώς (και αν...) θα αντιδράσουν οι Κύπριοι, που έχοντας επιτρέψει στο νησί ιδιωτικά πανεπιστήμια κερδίζουν πολλά λεφτά από τέτοιες σπουδές.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από