Tι ελέγχoυν στα ΚΤΕΟ: Πρωτίστως τα μηχανικά του μέρη και την κατάσταση του αμαξώματος ( αν υπάρχουν σκουριές ή χτυπήματα που μπορεί να επηρεάσουν την οδική ασφάλεια του αυτοκινήτου). Τα φωτιστικά σώματα και η κατεύθυνση της δέσμης των φώτων, το σύστημα διεύθυνσης, το σύστημα πέδησης, οι ζώνες ασφαλείας, η κατάσταση των αναρτήσεων κ.α. Μεγάλο βάρος δίνετε στα ελαστικά αν υπάρχουν φθορές ή σχισίματα, το βάθος του πέλματος και η πίεση τους. Ελέγχετε οπτικά ο κινητήρας, οι εκπομπές ρύπων αλλά και ο αριθμός πλαισίου του αυτοκινήτου που πρέπει να είναι ίδιος με αυτόν που αναγράφεται στην άδεια αυτοκινήτου.

Πόσο κοστίζει το ΚΤΕΟ: Το κόστος ελέγχου ξεκινάει από τα 50- 55 ευρώ. Ο επανέλεγχος κοστίζει από 10 ευρώ. Επίσης, ο έλεγχος εγκατάστασης συστήματος υγραερίου – φυσικού αερίου είναι κατά μέσο όρο στα 90 ευρώ – ανάλογα με το ΚΤΕΟ.

Ραντεβού: Όλα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ κλείνουν ραντεβού τηλεφωνικά. Η γραμματεία του ΚΤΕΟ δίνει την ημερομηνία αλλά και την ώρα που θα πρέπει να είναι ο κάτοχος του ΙΧ για να περάσει το αυτοκίνητο ΚΤΕΟ.

Διάρκεια ελέγχου: Η διάρκεια του ελέγχου κυμαίνεται από 20 – 45 λεπτά ανάλογα με την κατάσταση του αυτοκινήτου.

Kάρτα καυσαερίων: Όλα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ παρέχουν ταυτόχρονα με τον έλεγχο του αυτοκινήτου και κάρτα ελέγχου καυσαερίων. Η κάρτα καυσαερίων ισχύει για ένα χρόνο. Συνεπώς με την λήξη των χρονικών αυτών διαστημάτων χρειάζεται η επανέκδοση Κάρτας Καυσαερίων.

Κάθε πότε περνάει το όχημα ΚΤΕΟ

 Τα νέα οχήματα ελέγχονται, όταν συμπληρώνουν τέσσερα έτη από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας τους.

 Έκτοτε όλα τα οχήματα χρειάζεται να περάσουν από τεχνικό έλεγχο περιοδικά ανά δύο χρόνια με ανώτερο περιθώριο καθυστέρησης τη μια εβδομάδα.

 Τα επιβατικά δημόσιας χρήσης και εκπαιδευτικά οχήματα ελέγχονται περιοδικά ανά έτος.