Πριν ο Τιμ Μπέρτον φορέσει τη μάσκα του Μπάτμαν στον Μάικλ Κίτον το 1989, ο ένας και μοναδικός Σκοτεινός Ιππότης στο μυαλό όλων ήταν ο Ανταμ Γουέστ *. Μαζί με τον Μπερτ Γουόρντ στο ρόλο του Ρόμπιν, πρωταγωνίστησαν σε 120 επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς «Batman» από τις 12 Ιανουαρίου 1966 έως τις 14 Μαρτίου 1968 και σε μία κινηματογραφική ταινία το 1966.

Φέτος που συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας και της σειράς, οι Γουέστ και Γουόρντ, μαζί με την άλλοτε Κάτγουμαν Τζούλι Νιούμαρ δίνουν τις φωνές τους σε ένα επετειακό φιλμ κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Batman: Return of the Caped Crusaders». Το παραπάνω τρέιλερ δείχνει τη διάθεση των δημιουργών να διατηρήσουν το πνεύμα της τηλεοπτικής σειράς – οι δύο ήρωες είναι δεμένοι σε έναν δίσκο φαγητού που μπαίνει σε έναν γιγάντιο φούρνο (ο οποίος φέρει την επιγραφή «ΓΙΓΑΝΤΙΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ»).

Η φωνή του Ρόμπιν ακούγεται σαν να μην έχει περάσει ούτε μία μέρα – κι ας έχει πατήσει τα 71 ο Μπερτ Γουόρντ. Δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο με τον 87χρονο Ανταμ Γουέστ, που πασχίζει να εκστομίσει κλασικές ατάκες όπως «To the batmobile!».

Αν το όλο εγχείρημα σας έχει κινήσει την περιέργεια, η ταινία θα είναι διαθέσιμη ψηφιακά από τις 11 Οκτωβρίου και σε Blu-ray/DVD από την 1η Νοεμβρίου.

* Ελάχιστοι θυμούνται τους Λούις Γουίλσον και Ρόμπερτ Λόουερι που υποδύθηκαν τον Μπάτμαν σε κινηματογραφικά σίριαλ του 1943 και του 1949, αντίστοιχα.