Πέρα από την κλασική σαλάτα με ντομάτα, το ταρτάρ είναι μία διαφορετική εκδοχή η οποία μπορεί να κάνει εντύπωση και σε ένα επίσημο τραπέζι…

Υλικά

5 ώριμες ντομάτες

Λίγη πράσινη σαλάτα, πλυμένη

1 κουταλιά κάπαρη

Φρέσκια τριμμένη ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

4 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο

½ κουταλιά του γλυκού μέλι

ελάχιστη μουστάρδα ντιζόν

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε την κάθε μία σε τέσσερα κομμάτια και αφαιρούμε τα σπόρια. Τι κόβουμε σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα μπολ και αλατίζουμε. Βάζουμε την κάπαρη και το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε, τοποθετούμε σε μία φόρμα (τσέρκι ή φλυτζανάκι του τσαγιού) και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Ανακατεύουμε καλά το ξύδι, με το μέλι, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι και πιπέρι. Με το μείγμα (βινεγκρέτ) περιχύνουμε τα πράσινα φύλλα σε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε.

Ξεφορμάρουμε τη ντομάτα και βάζουμε από πάνω την πράσινη σαλάτα (φωτό). Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο από το βινεγκρέτ από πάνω.