Αυτά τα κεφτεδάκια είναι υπέροχα στη γεύση, αλλά ίσως είναι πιο ανθυγιεινά και από τα κεφτεδάκια με κιμά. Σε κάθε περίπτωση έχουν το χαρακτήρα τους!

Υλικά

1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό), καθαρισμένο σε κομματάκια ή περασμένο στο multi

2 φλ. μπαγιάτικο ψωμί, χωριάτικο, χωρίς την κόρα, τριμμένο

1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί, ανακατεμένο με 2 κ.σ. ξίδι

2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα

1 κ.σ. ρίγανη

λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Aλεύρι και καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Με ένα μυτερό μαχαίρι αφαιρούμε τα μάτια και το δόντι του χταποδιού. Ξεπλένουμε πολύ καλά τις βεντούζες. Αφήνουμε για μισή ώρα το χταπόδι σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει.

Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και στο ξίδι.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αν το μείγμα βγει αραιό, προσθέτουμε μερικές κουταλιές αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Μόλις πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε, τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.