Mε κενά τα περισσότερα από τα εδώλια των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας επιχείρησαν να πιάσουν το νήμα αυτής της ιστορίας από εκεί που την άφησαν πριν από τέσσερις και πλέον μήνες.

Η πιο αισθητή απουσία ήταν βέβαια του Γιώργου Ρουπακιά, φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο οποίος – κάνοντας χρήση δικαιώματος που ο νόμος του παρέχει – επέλεξε να μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αλλά μόνον 6 από τους 68 κατηγορουμένους κάθησαν χθες στο εδώλιο!

Οσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, μπορεί η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη να έδωσε το σήμα για την επανεκκίνηση της δίκης, αλλά η διαδικασία παρέμεινε «παγωμένη».

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής είχαν λάβει άδειες από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά.

Ωστόσο, από την πλευρά των κατηγορουμένων, οι υπερασπιστές που ανήκουν σε άλλους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας δήλωσαν ότι δεν έχουν άδεια, ενώ κάποιοι συνήγοροι υπεράσπισης, μέλη των Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά, υποστήριξαν ότι προς το παρόν δεν τους κοινοποιήθηκε η σχετική άδεια.

Για να ξεπεραστούν τα εμπόδια, το δικαστήριο προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων  από τους παρισταμένους για λόγους οικονομίας της δίκης. Το δικαστήριο… σκόνταψε όμως στην άρνηση των δικηγόρων και έτσι όρισε τέσσερις νέους από τον επίσημο κατάλογο, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί ξανά πριν καν ξεκινήσει!