Το τέλος της αυταπάτης για να δεχθούμε την αυτοκριτική του Πρωθυπουργού φαίνεται πως ήταν απλώς ένα ρητορικό σχήμα ή μάλλον ένας ελιγμός απελπισίας. Ο Τσίπρας ήθελε προφανώς να ισορροπήσει κάπως από την απομόνωση που πρέπει να ένιωσε στη Βουλή για τρεις ημέρες και έκανε ένα μικρό βήμα. Εχοντας αλλάξει μέσα σε μερικούς μήνες πολλές φορές γραμμή πλεύσης είναι φανερό ότι κάπως έπρεπε να δικαιολογήσει τις μεταμορφώσεις του.
Η παραδοχή πως είχε αυταπάτες όμως υπηρετεί και έναν άλλο στόχο καθώς τώρα θέλει να πείσει ότι ωρίμασε και έγινε ρεαλιστής. Ως εκ τούτου, ένα νέο κεφάλαιο αρχίζει και οφείλουμε να δεχθούμε την αφήγησή του. Ακόμη χειρότερα μοιάζει να επιζητά από τους πολίτες να πιστέψουν την κυβερνητική εκδοχή για τα μέτρα που σαρώνουν τα πάντα αλλά οι υπουργοί περίπου ισχυρίζονται ότι πρόκειται για ευλογία Κυρίου. Στο ίδιο σκόπιμο ψέμα άλλωστε υπέκυψε και ο Τσίπρας ισχυριζόμενος ότι δεν κόβουν ούτε ένα ευρώ από τις κύριες συντάξεις, αποκρύπτοντας σκοπίμως το άγριο ψαλίδι που έρχεται σε όσους συνταξιοδοτηθούν εφεξής και την κατεδάφιση των επικουρικών και του εφάπαξ πέρα από τη φορολογική λαίλαπα.
Η άνεση με την οποία σερβίρουν ακόμη μία φορά τα ασύστολα ψεύδη σε συνδυασμό πάντα με τις καταγγελίες εις βάρος των ΜΜΕ είναι η γνωστή συνταγή του ΣΥΡΙΖΑ. Οσο πιο μεγάλο το παραμύθι και οι κορόνες εναντίον της λεγόμενης διαπλοκής τόσο περισσότεροι θα το... φάνε. Αλλωστε γνωρίζουν ότι στην παρούσα φάση αξία έχει μόνο να κρατήσουν τη συνοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και αν κερδίσουν χρόνο θεωρούν ότι μπορούν να ελπίζουν.
  
Η γοητεία της εξουσίας είναι τόσο ισχυρή που είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν μία ημέρα παραπάνω ασχέτως αν διαψεύδονται με ηχηρό τρόπο. Αυτό που δεν έχουν όμως υπολογίσει ή καλύτερα δεν θέλουν να σκέπτονται είναι πως μπορεί να δηλώνουν ότι εγκατέλειψαν τις αυταπάτες αλλά οι πολίτες δεν έχουν πια ψευδαισθήσεις. Τώρα τους είδαν, τους έζησαν και τους αξιολόγησαν.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από