Το ρολό κιμά με αβγό για τους Καθολικούς είναι από τα αγαπημένα πιάτα του Πάσχα. Για τους Κρητικούς κάτι σαν Sunday roast! Το μυρίζονται από μακριά… «Είναι κάποια φαγητά που είναι καταγεγραμμένα στο υποσυνείδητο μας. Γλυκιά η ανάμνηση όταν έμπαινες τρέχοντας από το σχολείο και μύριζε όλο το σπίτι. Και ποτέ δεν χρειαζόταν να ρωτήσεις “Μαμά τι μαγείρεψες”. Ήξερες. Το πιο συγκινητικό απ’ όλα όμως είναι να βλέπεις αυτή την ιστορία να συνεχίζεται. Να ανοίγουν τα παιδιά σου την πόρτα και να αισθάνονται το ίδιο», μου λέει η Εύα Παρακεντάκη foodbloger από την Κρήτη. Συνταγές με θετικά συναισθήματα και πολύ αγάπη θα βρείτε στα evaintasteland.blogspot.gr και evaintasteland.com.

Υλικά

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (1/4 χοιρινό, 1/4 αρνίσιο)

2 φέτες ψωμί μουσκεμένο στραγγισμένο

2 κ.σ μουστάρδα

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι ή δύο μικρά ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

1 ντομάτα τριμμένη

1 αυγό

Αλάτι-πιπέρι

4 φέτες κασέρι ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας για κάθε ρολό.

Ελαιόλαδο

4 αυγά βρασμένα (για 4 λεπτά αφότου βράσει το νερό), ξεφλουδισμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τα αβγά και το τυρί) σε ένα μπολ και πλάθουμε καλά τον κιμά μας.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο με μία μεμβράνη για τουλάχιστον μισή ώρα.

Παίρνουμε τη φόρμα του κέικ, την αλείφουμε λάδι και στρώνουμε το ένα τρίτο του κιμά, πατώντας τον καλά. Βάζουμε τις φέτες τυριού και τα αβγά από πάνω. Απλώνουμε τον υπόλοιπο κιμά, αλείφουμε με λάδι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά. Το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Η Εύα Παρακεντάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, από Κρητικούς γονείς. Τα πρώτα της βήματα τα έκανε στο Ζαχαροπλαστείο της οικογένειας της. Μεγάλωσε ανάμεσα σε τέσσερις φούρνους και δύο Ζαχαροπλαστεία, βλέπεις όλη οικογένεια(και ήταν και μεγάλη) ζύμωνε και έψηνε. Διάβαζε δίπλα στο μπεν μαρί με τη μυρωδιά της σοκολάτας να την ξελιγώνει και κοιμόταν τα Χριστούγεννα στα σακιά από την άχνη ζάχαρη διότι η οικογένεια δεν προλάβαινε να επιστρέψει στο σπίτι.

Και μετά μεγάλωσε… Σπούδασε και έκανε καριέρα στις δημόσιες σχέσεις και στην επικοινωνία, αλλά πάντα μέσα της όλα φώναζαν Κρήτη, οικογένεια, θάλασσα, φύση, γεύσεις και αρώματα!

Έτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση το 2005 και μετακόμισε για πάντα στον τόπο που δεν γεννήθηκε αλλά που πάντα θέλει να μεγαλώσει. Άφησε την καριέρα και το γραφείο σε γυάλινο κτίριο της Αθήνας και από τότε ζει στο Ρέθυμνο και ασχολείται με τις μεγάλες της αγάπες της… τα παιδιά της, τη φύση και την μαγειρική. Ήθελε τα παιδικά τους χρόνια να μυρίζουν κανελογαρύφαλλα και να έχουν γεύση σοκολάτας σαν τα δικά της. Και σήμερα είναι η Εύα που πάντα ονειρευόταν να γίνει: Foodlover και foodbloger, mama mia, κυνηγός της χαράς και του ευ ζην… Ερωτευμένη με την κρητική φύση, τροφοσυλλέκτης και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας!